Hej ♥
Jag äter granola som godis just nu. Jag använder det också flitigt som topping på det mesta och en granolasats försvinner ungefär lika snabbt som den blir till. Jag älskar knapret och den här gången – den goda jordnötssmaken!
Ingredienser:
- 2 dl havrekärnor
- 1 dl havregryn
- 1/2 dl av vardera bovetepuffar <–(klick) och quinoapuffar <–(klick) (eller mer havregryn)
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 banan
- 1/2 dl äggvita
- 4 msk jordnötssmör
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Mosa ihop banan med äggvita och jordnötssmör och blanda sedan ihop med de torra ingredienserna. Bred ut smeten på en plåt och kör in i ugnen och grädda i ca 20 minuter (tills det blir knaprigt och får lite färg). Ta ut ungefär var femte minuter och rör runt.
Om du vill kan du blanda i kokosflingor, torkad frukt, linfrön, chiafrön eller liknande när ganolan har svalnat och hälla upp i en burk. Alternativt gör du som mig, förvarar granolan som den är och varierar tillbehören lite för varje gång.
Just nu äter jag mest granolan som topping på gröten, pannkakorna eller som snacks!
Kram / Emma.
Lät riktigt gott! 🙂
Kul, du får testa 😀
Åh! Bra med något nyttigt och gott! 😀 hoppas du har haft en bra helg. Kram
Tack desamma! Du får testa granolan, himla god 😀
Smarrigt 🙂
Jag som är ett stort jordnötsfan ska lätt prova detta receptet!! Har dock inte havrekärnor hemma…tror du det kan funka med mer havregryn istället? Eller finns det något annat man kan ersätta med? Kram
Ja då måste du testa 🙂 Det funkar med havregryn också, men då blir det inte lika knaprigt 🙂 Kram