Hej ♥
Det blev ett nytt påhitt härom dagen. Ett påhitt i form av granola. Morotskakagranola.
Jag har faktiskt aldrig gjort granola tidigare innan Fanny la up sin Chunky monkey granola som jag blev så illa tvungen att testa (såg så gott ut – och var så gott). Det tog slut i ett naffs och gav alltså mersmak. Men som vanligt så gillar jag att experimentera, vilket resulterade i en granolavariant med morotskakasmak.
Mums på den.
Ingredienser:
- 2 dl helt bovete (kan bytas till mer havregryn)
- 2 dl havregryn
- 50 g hackade valnötter
- 1 stor morot
- 1 mosad banan
- 10 dadlar
- 1/2 dl äppelmos
- 2 msk kokoslja
- 1 msk kanel
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 krm ingefära
- 1 tsk kardemumma
Förberedelse: Lägg bovete i en skål med vatten över natten och skölj det sedan noga för att få bort allt ”slem”.
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka morot och dadlar i små bitar (jag körde dem i matberedaren) och blanda ihop med havregryn, bovete, banan, valnötter, äppelmos, kokosolja och kryddor. Kleta ut smeten på en plåt och kör in i ugnen mellan 20-30 min. Rör om var 5 minut och ta ut när den blivit lagom crunchig och fått lite färg
Yummi!
Lika gott som topping på fil/ yoghurt/ kesokvarg som på pannkakor/ mugcakes eller att äta bara som den är. Också ett perfekt snacks till fikat eller kvällsmyset!
Kram / Emma.
WOW. Det godaste jag smakat på länge. Bara WOW.
Vad roligt 😀 Och vad glad jag blir! Tack för att du testar, läser och kommenterar 🙂
Så galet gott! Gjorde detta igår och hade som topping på frukosten och som snacks under dagen! Har gjort liknande utan bovete förut men har då inte fått den lika knaprig tyvärr. Men detta kommer jag göra igen!
Vad kul att du gillade det 🙂