Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Vildlax med lingon och timjan

Publicerad,

Hej godingar ♥

Godaste laxen?!

Den kommer här!

I början när jag och Pelle precis blivit ihop lagade min svärmor den här goda vildlaxen med timjan och lingon. Det är typ världens enklaste måltid. Att laga god och nyttig mat behöver varken vara svårt eller komplicerat. Timjan och lingon gör att laxen får en vild smak och på en halvtimme har du en perfekt middag som ger en känsla av vardagslyx!

Det var väldigt länge sen vi åt den här laxrätten nu. Hur har jag kunnat glömma? Mina smaklökar jublade och magen gjorde hejarop när jag fick den här tallriken framför mig igen!

Tjooohooo!

IMG_4213

Ingredienser (4 personer):

  • 600 g lax
  • 4 dl grädde
  • 2 msk lingonsylt
  • 1 msk fiskfond
  • 2 tsk timjan
  • Salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Salta och peppra laxfiléer och lägg i en ugnssäker form. Blanda ihop grädde, timjan, lingonsylt och fond och häll sedan över laxen. Grädda i ugnen ca 20 minuter. 

Servera med kokt/ pressad/ ugnsstekt potatis och grönsaker vid sidan av!

IMG_4216

Jag älskar alla färger på den här tallriken!

Vi äter väldigt mycket med våra ögon och därför är det extra viktigt att maten ser god och aptitlig ut. Att ägna lite extra omtanke till uppläggningen av maten kan därför vara guld värt för smaken!

Testa!

 

Kram / Emma.

3 Kommentarer

  1. Ååå det här är så gott. Gör exakt samma rätt fast med viltfond istället – testa! Är också smakens =)

  2. Vildlax har ju verkligen en speciell känsla när man äter den, har varit svår att få tag på men http://www.miljofiskbilen.se har numera flera varianter av vildlax från Kalix både fjärilskotlett och helsida, så himla gott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *