Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Vietnamesiska vårrullar med söt jordnötssås

Publicerad,

Hej godingar ♥

Nu är helgen nära igen och visst är det underbart? Även om varje dag har sin speciella skönhet så är det något speciellt med fredag eftermiddag! Lugnet i kroppen och känslan av vetskapen om att fredagsmyset är nära ger mig ett ihärdigt pirr i magen!

Iiiiiiiih, så härligt!

Och självklart ska jag ge er ett fredagstips så att ni har något gott att se fram emot i helgen. Idag får ni recept på mina vietnamesiska vårrullar!

IMG_3447

Förra lördagen gjorde jag nämligen dessa underbara vårrullar till middag. Veganska sådana med en alldeles ljuvligt söt jordnötssås till! Både jag och Pelle åt väldigt mycket vårrullar i Thailand, och vi hade båda längtat efter att få äta det igen. I Thailand var vårrullarna dock friterade, och jag kände för att testa den vietnamesiska varianten som inte är friterad eftersom jag tyckte det kändes lite fräschare. Och ni skulle sett Pelles min när han fick veta att vi skulle äta dem ”SOM DE VAR?” (på bilden ovan). För vårrullar är ju friterade?

Men nej, inte alla vårrullar! Pelle blev med andra ord ganska besviken och lite skeptisk. Men besvikelsen höll bara i sig tills vi satte oss vid bordet och började äta. Då förälskade vi oss båda två i vårrullarna vi hade framför oss!

Jag visste att jag skulle älska dessa vårrullar redan från början, men jag blev extra glad när Pelle tyckte att det var så gott. Det var den godaste vegetariska måltiden han någonsin ätit, vilket ju är ett grymt bra betyg! Han blev förälskad och det blev jag också! Såsen gjorde såklart mycket, men innehållet i vårrullarna var också en viktig komponent.

Har ni testat vietnamesiska vårrullar?

Om inte, lova att ni testar dessa!?

IMG_3427 IMG_3424 IMG_3432 IMG_3430 IMG_3435 IMG_3436 IMG_3438 IMG_3440

Det som är fint med vårrullar är att man kan göra lite som man vill. Det är ungefär som tacos. Man tar det man tycker om helt enkelt och kan på så vis skapa sin egen favorit! Jag ville hemskt gärna ha tofu i mina för att få en vegan-variant på det hela och lyckades träffa mina och Pelles smaklökar perfekt! Utan såsen hade det dock inte varit detsamma. Det gjorde hela giftermålet i munnen komplett!

Ingredienser (12 stycken, 2 personer):

  • 12 rispapper
  • 1 paket tofu
  • 4 små morötter
  • 1 förpackning böngroddar
  • 1 avokado
  • 1 mango
  • 1 förpackning sjögräsnudlar
  • 12 strimlor isbergssallad
  • 2 nävar salta jordnötter
  • 1/2 dl jordnötssmör
  • 1/2 dl kokande vatten
  • 2 msk soja
  • Salt, peppar och chilipulver

Börja med såsen. Mixa halva mango till en puré och blanda sedan ihop med jordnötssmör, kokande vatten och soja. Smaksätt med chilipulver och ställ sedan in i kylen medan du förbereder vårrullarna. 

Skölj nudlarna och låt dem rinna av i ett durkslag. Strimla tofun i tolv strimlor, stek dem i olja och krydda med salt, peppar, chilipulver och en skvätt soja. Skala morötterna och skär dem i stavar tillsammans med avokado, mango och isbergssallad. Värm en stor gryta med vatten på spisen. Doppa sedan rispappret i grytans ljumma vatten (i några få sekunder), lägg rispappret på en skärbräda och fyll sedan med isbergsallad, böngroddar, tofu, morot, avokado, mango, sjögräsnudlar och jordnötter. Lite av allt alltså! Rulla ihop rispappret så att den blir som en rulle. Förslut ändarna och lägg upp på ett fat!

Servera sedan vårrullarna med jordnötssåsen!

Doppa och njut!

IMG_3446IMG_3456

 

Sjögräsnudlarna som blev över gjorde jag lunch på tillsammans med tonfiskkeso och ärtor dagen efter! Perfekt ”rest-mat”.

 

Hoppas ni får en underbar helg!

 

Kram / Emma.

8 Kommentarer

  1. Wow, dedär såg riktigt smarrigt ut! Hoppas att du får en riktigt härlig helg 🙂

  2. Vi kallar dem för sommarrullar. Är uppvuxen med vietnamesisk och kinesisk mat. Fast vi brukar göra en Sås med limejuice, färsk chillifrukt, nuoc nam(fisksås).

  3. Men dra mig baklänges, vad gott!!!! Hade jag kunnat trycka flera gånger på en gilla-knapp, då hade jag gjort det 🙂

  4. Det här måste jag definitivt prova! Jag gillar friterade vårrullar också, men det här känns ju lite nyttigare också. Spännande!

    • Ja vårrullar är sjukt gott! Tyckte faktiskt nästan att denna variant var godare än friterade. Kändes väldigt mycket fräschare 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *