Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Vegetariska köttbullar med gräddsås och potatis

Publicerad,

img_7540_3

Hej vänner ♥

Förra måndagen testade vi att göra en ny variant på vegetariska köttbullar som blev så goda och lyckade! Mandelbullarna <– (klicka för recept) är ju en stor favorit här hemma, och denna variant på ”bullar” slår sig in bland favoriterna den också!

Den vegetariska världen är så otroligt spännande, och det finns så mycket gott att upptäcka! Det här är ju en gammal husmansklassiker i en ny tappning som bara måste upplevas!

Ni måste lova att ni testar?!

Jag smaksatte mina bullar med rejält med senap och lite soja – sen gav majsströbrödet både en underbart god och krispig konsistens och smak tycker jag!

Mums alltså!

img_7528_3img_7533

Ingredienser (4 personer):

  • 2 dl mandel
  • 2 dl svarta bönor
  • 2 dl majsströbröd
  • 1 tsk fiberhusk
  • 3 ägg
  • 1 msk soja
  • 2 msk stark senap (rekommenderar verkligen den här)
  • 1 tsk salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 kg potatis

Mixa mandel fint i en mixer och mosa bönorna med en gaffel i en bunke. Tillsätt alla ingredienser i bunken och rör runt ordentligt. Låt stå i kylen 10 minuter. Rulla sedan små bollar och låt dem vila i ytterligare 5 minuter. Under tiden som bollarna vilar kan du skala och koka potatisen. Stek sedan bollarna gyllene i smör i en stekpanna.

Sås:

  • 3 msk smör
  • 1 dl rött matlagningsvin
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk soja
  • 1 msk lingonsylt
  • 1 nypa salt och peppar

Smält smöret till såsen i samma stekpanna som du stekte bollarna i. Tillsätt vinet och låt det koka ordentligt. Häll i grädden samt övriga ingredienser och låt det koka ihop i 5-6 minuter. Smaka av med salt och peppar och red eventuellt med lite majsstärkelse om du vill ha en tjockare sås.

Servera bullarna med potatis, gräddsås, lingon och grönsaker!

img_7536_3

 

Inspiration till receptet kommer härifrån!

 

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Men så gott!! Kan tänka mig att de där bullarna passar perfekt till julbordet oxå 🙂

  2. Mums!
    Jag har ett favoritrecept med svarta bönor, havregryn och jordnötter som jag ofta använder som bas och sedan kryddar efter behag. Skall spara och testa detta recept till nästa gång det vankas ”kött”bullar och mos här hemma (reda i morgon om sambon får bestämma)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *