Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Vegetarisk sötpotatispizza med ägg

Publicerad,

IMG_5155

Hej mina älsklingar ♥

Jag får aldrig nog av hembakt pizza! Det har länge tillhört min favoritmat och sist vi gjorde pizza testade jag att göra en ny variant, nämligen:

SÖTPOTATISPIZZA!!!

Låter det inte alldeles makalöst gott?

Jag kan lova att – det var det. Jag älskar sötpotatis och jag älskar pizza, så bättre kunde det inte bli helt enkelt. Receptet på pizzabotten hittade jag hos Jenny och Linnea. Jag dubblade det och fick därmed två pizzor – en till mig och en till Pelle.

Jag vet ju att flera av er läsare är lika förtjusta i sötpotatis som jag är och här kommer ett recept till er – alla sötpotatisälskare – den här pizzan MÅSTE ni testa!

Och det här med ägg på pizza – jag TOKÄLSKAR det! Har ni inte testat den än? GÖRT!!!

IMG_5157IMG_5158

Jag valde att göra våra pizzor vegetariska och toppade därför med tomatsås, ruccola från trädgården, ägg och riven mozzarella. Yummmiieee!

Ingredienser (2 pizzor):

ca 800 g sötpotatis

1 ägg

4 msk kokosmjöl

4 msk mandelmjöl

2 msk majsmjöl

2 tsk fiberhusk

2 tsk bakpulver

salt och peppar

1-2 dl tomatsås

1 näve ruccola

2 ägg

2 förpackningar mozzarella

Pizzakrydda

Skala och koka sötpotatis tills den är mjuk. Häll av vattnet och låt rinna av. Stavmixa sedan till en slät smet och blanda ner ägg, kokosmjöl, mandelmjöl, majsmjöl, fiberhusk, bakpulver, salt och peppar. Blanda ordentligt. Bred ut smeten på två plåtar med bakplåtspapper (som du penslat med olja) och forma till två pizzor. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 30 min (har du varmluft kan du köra båda samtidigt). Ta ut och smeta på tomatsås, knäck på ägg, riv mozzarella, lägg på ruccola och avsluta med att strö över pizzakrydda. Grädda pizzan ytterligare tills den fått fin färg, ca 15 min.

IMG_5161IMG_5167

 

Mums alltså! Detta kallar jag PIZZAPORR!!!

Längtar redan tills nästa gång vi ska göra denna ljuvliga sötpotatispizza!

 

Kram / Emma.

13 Kommentarer

  1. Tusan! Farligt att klicka sig in här om man är hungrig 🙂

  2. Alltså sötpotatis ❤️❤️

  3. *sparar till receptsamlingen* 🙂

  4. Gjorde den här pizzan häromdagen och jag säger bara WOW vad god den var!!! <3

  5. Det står att jag ska koka morötter men inte hur mycket? Tig du bort morötterna i ditt recept?!

    • Jag ber om ursäkt, glömde ta bort det i beskrivningen! Uppdaterade receptet och körde då på enbart sötpotatis, vilket blev bättre! Ändrar direkt!

  6. Gjorde denna igår. Jättegott! Fantastiskt god botten 🙂 Blev väldigt mycket pizza. Till mig räckte definitivt en halv pizza till middag, som är dagens största mål för mig.

    Toppade min med spenat och keso+örtkryddad kvarg (totalt 125 g, samma som en mozzarellaboll) i stället för ruccola och mozzarella. Första gången jag testar ägg på pizza, men jag måste säga att jag inte är helt såld. Hade ägget inne ca 10 – 15 minuter i ugnen och det blev väldigt torrt inuti och fick nån konstig seg hinna på ytan. Ska testa att lägga på ägget lite senare under gräddningen nästa gång 🙂

    Tack för receptet. Ser fram emot att äta resterna till middag ikväll 🙂

    • Kul att du gillade den! Och ja – det blir mycket mat! Jag brukar inte heller orka äta hela utan brukar ha halva i lådan till nästa dag 🙂 Och om du vill ha ägget lite lösare är det nog en bra idé att lägga på det lite senare nästa gång! Trevlig helg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *