Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Vegetarisk rotfruktspaj

Publicerad,

IMG_0457

Hej vänner ♥

Förra torsdagen lyxade vi till det med en smarrig rotfruktspaj till middag!

Och jag älskar verkligen paj! Det är ofta väldigt enkelt att laga och lätt att förbereda, smaksättning går att variera i oändlighet och det känns alltid lite extra lyxigt med en paj på middagsbordet. Det tar kanske lite tid i ugnen, men där sköter den ju sig själv och under tiden kan man ju pyssla med något annat.

Rotfruktspajen passar lika bra att äta precis som den är eller som ett tillbehör till t.ex. grillat eller på en härlig buffé. Vi åt den precis som den var tillsammans med en god sallad, men ska absolut testa den som ett tillbehör under sommaren alla härliga grillkalas! 

IMG_0455

Vegetarisk rotfruktspaj

Ingredienser (4 portioner):

  • 200 g morötter
  • 200 g palsternacka
  • 200 g sötpotatis
  • 1 kruka timjan
  • 25 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • 2 dl matgrädde
  • 3 ägg
  • 100 g riven ost
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl skalade sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 1/2 tsk salt
  • 40 g kokosolja
  • 1 ägg

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare. Tillsätt sedan fiberhusk, salt, kokosolja och 1 ägg och mixa igen till en deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått lite färg och fixa under tiden fyllningen. 

Skala och riv rotfrukterna grovt. Smält smöret i en stekpanna och bryn sedan rotfrukterna tills de blivit mjuka. Salta, peppra och klipp ner timjan. Häll sedan ner rotfruktsblandningen i det förgräddade pajskalet. Vispa ihop grädde och ägg och häll över pajen. Strö över ost och avsluta med några nypor torkad timjan innan du sjutsar in pajen i ugnen. Grädda i 20-30 minuter tills äggstanningen är fast och pajen fått lite färg.

IMG_0464

Inspiration till pajen hittade jag hos Plaeobloggen ”Undervarttak”. De bjuder ofta på smarriga recept och fina inspirerande bilder både i sin blogg och Instagram. Har ni inte kikat in hos dem så är ett hett tips att göra det!

 

Kram / Emma.

2 Kommentarer

  1. Åh gud vad gott det lät! Det måste jag göra en egen variant på. Kanske med getost? Mmm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *