Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Vegetarisk rödbetspaj

Publicerad,

Hej vänner ♥

Det finns verkligen MYCKET goda vegetariska middagsalternativ! Även den här gången hittade jag ett recept hos Ica som såg riktigt smarrigt och lockande ut! Jag lät mig inspireras, men gjorde en egen variant av det med mindre mejeriprodukter (eftersom min mage strejkar mot det) som blev himla god!

Varsågoda – en underbar vegetarisk rödbetspaj!

Recept till pajdegen kommer från Paleoskafferiet!

IMG_5195 IMG_5189 IMG_5192

 

Ingredienser (4 personer):

  • 3 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl skalade sesamfrön
  • 1 msk psyllium
  • 1 tsk salt
  • 40 g kokosolja
  • 1 ägg
  • 4 förkokta rödbetor
  • 1,5 dl havrefraiche
  • 2 ägg
  • 1/2 msk flytande honung
  • 4 dl gratängost
  • 1/2 tsk timjan
  • 2 krm salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare och tillsätt sedan psyllium, havssalt, kokosolja och ägget och mixa igen till en deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått lite färg och fixa under tiden fyllningen. Skiva rödbetorna tunt. Blanda ihop havrefraiche, ägg, honung, ost, timjan, salt och peppar. Fördela rödbetsskivorna i pajskalet, täck med fyllningen. Ställ in i mitten av ugnen 30-40 minuter tills pajen fått fin färg.

(PS. pajen passar perfekt i matlådan. DS)

Hoppas det smakar!

 

Kram / Emma.

12 Kommentarer

  1. Jag har smakat Rödbetspajen från ica.se och den är gudomlig. Måste bara testa din variant!

  2. Vilket bra recept på paj! Hälsosamt och vegetariskt!

  3. Hur mycket är 40 g kokosolja? 2 msk? Smält eller inte? 🙂

  4. Hej Emma

    Vad fint det ser ut. Tack snälla för din länkning!

    Magnus & Jenny
    Under vårt tak

  5. Mums! Det går verkligen inte att misslyckas med rödbetor!

  6. Ser jättegod ut 🙂
    Jag gjorde en vegetarisk spenatpaj på julafton och kommentarerna efter var att det var det godaste på hela julafton 😉
    Den skulle du kunna testa att göra Emma, och byta ut mot laktosfria produkter 🙂

    Ha en underbar dag 🙂

    • Ja spenatpaj låter underbart gott! Jag gjorde en grönkålspaj som också blev himla god! Nästa gång får jag testa spenat 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *