Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Vegetarisk lasagne med aubergine och zucchini

Publicerad,

När vi kom hem från Dubai kom svärmor hit en eftermiddag för att ta hand om Elsa så att jag fick jobba ikapp lite efter ledigheten i och med resan! PT-online och bloggen stod på schemat, men även att laga + fota en ny rätt i köket!

Jag fick inspiration från Ica och gjorde en egen variant av deras lasagne med aubergine och zucchini. Istället för vanliga lasagneplattor gjorde jag den på bönpasta för att få ett högre proteininnehåll = mättar bättre. Jag uteslöt även lök och gjorde en egen pesto för att få lite mer smak på den.

Resultatet?

Den blev fantastisk! Både svärmor och Elsa (gjorde en egen liten variant till henne utan salt) hyllade den och mumsade i sig som bara den. Och det gjorde jag också såklart! Philadelphiaosten gjorde den så krämig och grönsakerna gav ett härligt tuggmotstånd.

Ja utan att bli för tjatig så blev den helt enkel väldigt god, och ni måste lova att ni testar?!

 

Vegetarisk lasagne med aubergine och zucchini

Ingredienser (4 personer):

1/2 paket bönpasta lasagneplattor

1 aubergine

1 zucchini

200 g philadelphiaost

1 dl pinjenötter

1 dl riven parmesanost

2 msk olivolja

1 kruka basilika

800 g krossade tomater

2 msk tomatpuré

Salt och peppar

Pizzakrydda

Lite extra parmesanost

Sätt ugnen på 200 grader. Skär aubergine och zucchini i tunna skivor. Salta lite på auberginen och låt den vätska av sig en stund, och stek sedan grönsakerna i olivolja på båda sidor i en stor stekpanna. Salta även lite på zucchinin om du inte gjort det. Mixa ihop pinjenötter, olivolja, parmesanost och basilika till en pesto. Koka ihop krossade tomater, tomatpuré och pesto i en kastrull. Smaka av med salt och peppar. Varva sedan tomat- och pestosås, de stekta grönsakerna, klickar av philadelphiaost och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Börja och sluta med tomatsås. Avsluta med att riva över lite parmesanost och strö över pizzakrydda. Kör in i ugnen i ca 30 minuter.

Servera med en sallad!

 

Kram / Emma

 

2 Kommentarer

  1. Vad gott!! Tror du man kan utesluta eller byta philadelphia osten mot något annat? Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *