Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Vegetarisk gryta med röda linser, sötpotatis och saffran

Publicerad,

Det här med vegetariska grytor! I LOVE IT, säger jag bara! Min mage är ju lite känslig mot bönor, men linser funkar finfint, och att ha det som bas i en krämig gryta tillsammans med rotfrukter och aubergine är så jädra gött!

Jag vill bli bättre på att göra vegetariska grytor som denna, dels för att det är så himla enkelt och gott, men samtidigt för att det är billigt och näringsrikt! Jag älskar verkligen när det är mycket grönt på tallriken. Färgglad mat gör MIG glad!

Har gjort den här grytan en gång tidigare och smaksatte då med pesto, men den här gången tog jag saffran som smaksättning istället. Lyxigt och gott ju! Önskar man lite mer protein går det att lägga till ett stekt ägg med kletig gula i mitten. Mums!

Gryta med röda linser, sötpotatis och saffran

Ingredienser 4 personer:

380 g röda linser, slöjda och avrunna
2 stora sötpotatisar
1 aubergine
10 cm purjolök (gröna delen vid IBS)
4 dl krämig kokosmjölk
1/2 g saffran
1/2-1 dl riven parmesan
Salt och peppar
4 portioner ris

Koka riset enligt anvisning på paketet. Skala sötpotatisen och hacka den och auberginen i tärningsstora bitar. Strimla purjolöken och fräs sedan alla grönsaker i en stor klick kokosolja. Tillsätt saffran, salt och peppar och låt fräsa en liten stund till på medelhög värme. Häll därefter på kokosmjölk och låt grytan koka tills potatisen blivit mjuk. Riv i parmesanost. Servera tillsammans med riset och en sallad.

Elsa äter för det mesta samma mat som oss och grytor är något hon älskar, både när det är kött i, men också de vegetariska varianterna jag gjort! Jag hann knappt ta klart bilderna på maten innan hon hade svept i sig hela portionen som ni ser på bilden ovan, hehe!

Grytan funkar utmärkt att servera till bebisar, men var sparsam med salt (man kan salta till sig själv efteråt) och servera små bitar.

Kram / Emma.

2 Kommentarer

  1. Tack för inspirationen! Jag gjorde en variant som innehöll aubergine (skar i bitar och rostade lätt), butternutpumpa (skar i bitar och rostade), rödlök, röda linser, vatten, kokosmjölk, saffran och pressad citron. Blev jättegott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *