Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Vegetarisk bolognese med mifú

Publicerad,

IMG_0697

Hej kompisar ♥

För ett par veckor sedan testade vi mifú för första gången!

Det blev en ljuvlig bolognese med mycket tomat och örter som serverades med rårispasta, riven ost och en härligt färgglad sallad. Så fräscht och gott!

Men vad är mifú kanske ni undrar?

Jo, det är ett stekbart mjölkprotein – små, goda och proteinrika gryn som får en fin gyllenbrun stekyta vid tillagning, och som är helt fritt från gluten, laktos, soja och ägg.

Jag har helt klart hittat en ny favorit att laga vegetarisk mat med. Det är perfekt för oss med IBS som inte tål bönor, svamp och liknande, men ändå vill äta goda, proteinrika vegetariska måltider! Mifú funkar ju utmärkt i de flesta rätter istället för kött, fågel eller fisk. Jag har massa tankar om vad jag vill göra med mifú, så räkna med att det kommer en hel del recept framöver!

Först ut i receptsamlingen är min bolognese med mifú!

IMG_0695 IMG_0709

Pasta bolognese med mifú

Ingredienser (4 personer):

  • 1 förpackning mifú (jag hade naturell)
  • 800 gram krossade tomater
  • 3 rivna morötter
  • 4 msk tomatpuré
  • 4 msk soja
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 kruka hackad basilika
  • 1/2 kruka hackad oregano
  • timjan, salt och peppar
  • 4 portioner pasta

Stek mifú i smör på hög temperatur så att den får en gyllenbryn stekyta. Ställ åt sidan. Rör sedan ihop morot, tomatpuré, krossade tomater, soja, vatten, kalvfond och kryddor i en gryta och koka ihop. Låt puttra ihop en stund och smaka sedan av för eventuellt mer salt och peppar. Koka under tiden pasta enligt beskrivning och servera sedan tillsammans med bolognesen, riven ost, färsk basilika och grönsaker!

Hoppas det smakar!

IMG_0710

 

Jag är nyfiken på om ni har testat mifú? I vilken form/ rätt isåfall? Vad tyckte ni om det?

 

Kram / Emma.

2 Kommentarer

  1. Superbra med fler vegoprodukter för oss som är laktos- och glutenkänsliga och har IBS, men tråkigt med socker i innehållsförteckningen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *