Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Veganska pannkakor

Publicerad,

Pannkakor utan ägg? Javisst! Precis lika goda som ”vanliga” pannkakor skulle jag säga. Vi hängde ju en del på stranden under veganveckan och då var pannkakor perfekt att ta med som strandmat, men vi har även ätit det här hemma till lunch ett par gånger sedan dess. Pannkakor är aldrig fel, ellerhur?

Jag gjorde en glutenfri variant såklart och dessa pannkakor har blivit en ny favorit i receptsamlingen! Så goda att servera med färsk frukt, nötter eller nötsmör. Eller med tofukrämen som jag gjorde till stranden. Mmm…

Ni måste prova! Lova att ni provar?!

Och ja – de funkar utmärkt till små barn också. Elsa älskade dem, men var rätt så skeptiskt till tofukrämen, hehe!

Veganska pannkakor

2 portioner

4 dl havremjölk
1 dl havremjöl
1 dl rismjöl
1 msk kikärtsmjöl
0,5 msk maizena
1 msk smält kokosolja
1 msk kokossocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 krm vaniljpulver

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll i havremjölken under omrörning och vispa sedan i kokosoljan. Stek sedan pannkakor i mjölkfritt margarin och servera med goda tillbehör.

Jag åt med jordgubbar och tofu- och mandelkräm.

Tofu- och mandelkräm: mixa 1 dl silkestofu, 1-2 msk mandelsmör, 1 mogen banan och 1 nypa vaniljpulver till en slät kräm.

Kram / Emma.

2 Kommentarer

  1. Hej!

    Jag har länge följt dig men aldrig kommenterat. Tack för en mysig blogg med fin inspiration, lugn och glädje. Igår testade jag receptet ovan på pannkakor, men eftersom jag inte hade rismjöl testade jag med bovetemjöl och istället för maizena tog jag fiberhusk. Det blev gott, så tack!

    • Så glad jag blir att du kommenterar 😀 Tack snälla för dina fina värmande ord! Himla kul att du testade pannkakorna och gillade dem, en liten enen variant lät inte så dumt! Ska också testa med bovetemjöl någon gång så tack för tipset! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *