Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Vegansk variant på tacos

Publicerad,

Hej vänner ♥

I mitt senaste paket från Bodystore fanns bland annat ekologiska tortillachips från Urtekram <– (klick) som jag totalt glömt av då de hamnade uppe i skåpet under sommaren. I helgen återfanns de vilket var toppen då de passade perfekt till vår veganska tacomiddag här hemma!

Och det här blev väldigt gott måste jag säga! Både jag och Pelle mumsade i oss så det stod härliga till, alltså tummen upp från oss båda!

Vill ni testa ett veganskt recept rekommenderar jag detta!

IMG_2930

IMG_2936

 

Ingredienser (2-3 personer):

  • 460 gram avrunna linser
  • 2 stora morötter
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk soja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 1 msk citronsaft
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk agavesirap
  • 1/2 msk grillkrydda
  • 1/2 msk vitlökspulver
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1/2 dl vatten

Mixa allt utom linser och morötter till en ”marinad”. Skala och riv moroten och stek den tillsammans med linserna i lite olivolja. Häll sedan på marinaden och några dl vatten, rör runt ordentligt och låt linsröran får stå och puttra i några minuter när du förbereder grönsakerna till. Vi serverade sen med ruccola, hackad tomat, paprika, majs, oliver, klippt fikon (OBS!!! Väldigt gott till den något starka linsröran), riven kokosost och tortillachips.

Inspiration till ”marinaden” kommer härifrån!

 

IMG_2933

IMG_2940

 

Och när vi satt där och åt kom vi att tänka på att det bara var saker från växtriket vi satt och åt! Det är häftigt att det går att få ihop en sån god och välsmakande måltid på det som naturen har att erbjuda oss! Håller ni inte med?

 

Har ni några goda vegetariska/ veganska rätter att dela med er av?

 

Kram / Emma.

8 Kommentarer

  1. Hej!
    går det att byta ut morötterna mot någonting annat? 🙂

    • Matlagning är ”man tager vad man haver” eller om det är så att du inte gillar morötter kan du självklart utesluta dem. Man behöver inte följa ett recept, eller något annat för den delen heller, slaviskt. Testa sötpotatis, eller vanlig potatis till exempel. Palsternacka? Vad tycker du om? Låt fantasin flöda och gå inte efter boken. Var kreativ. Tänk utanför boxen.

  2. Har i kväll ätit en linsgryta som jag hittat hos dig, men som jag gjort om lite efter eget huvud. Hällde i lite Garam Masala också + broccoli och gröna ärtor på slutet.

  3. Ser jättegott ut! De där tortillachipsen finns på den eko-affären som ligger i inrehamn, Annas Eco world. Om du inte vill beställa vill säga. 🙂

  4. Ser supergott ut 🙂

    Jag älskar mina snabba sopor, mitt supergoda svampfräs och mina äppelscones…
    Finns en del recept i min blogg :
    http://lindaassarsson.blogg.se

    🙂

    Du inspirerar massor Emma 🙂

  5. Det ska givetvis stå soppor och inte sopor… 😉

  6. Så smarrigt det ser ut! Vi lagar bara veganskt hemma och det finns oändliga valmöjligheter! Är vegetarian, men har fått väldigt svårt för mjölk och ägg då industrin är hemsk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *