Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Vegansk rödbetspasta

Publicerad,

Innan vi körde igång veganveckan googlade jag timvis för att hitta inspiration till nya recept. Man behöver ju liksom hitta inspiration någonstans ifrån och både internet, tidningar och receptböcker är ju toppen att titta i då. Vi hann också testa en hel del innan vi körde igång utmaningen och bland annat så gjorde vi en smarrig rödbetspasta, som det blev en favorit i repris på nu under veckan, mums!

Hos Vegomagasinet hittade jag en hel del inspiration och det var där jag fick inspiration till den här rödbetspastan. Jag ändrade om en del i receptet och gjorde den IBS-vänlig såklart!

Sugen på att testa? Här får ni min variant på en smarrig rödbetspasta! En färggladare rätt att vila ögonen på hittar du inte, hihi!

Vegansk rödbetspasta

4 personer

4 portioner pasta (jag använde Risentas nya med majs, linser och ärtor)
500 g rödbetor
20 blad ramslök
2 msk olivolja
1 dl havregrädde
1 dl vatten
1/2-1 tsk salt
1 nypa svartpeppar
200 g ”Oatly på mackan”
1 citron rivet skal
1 msk citronsaft

Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Blanda ihop Oatly på mackan med citronskal, citronsaft och smaka av med salt och peppar. Skala rödbetorna och skär i mindre bitar. Lägg dem på en plåt, ringla över olivolja och blanda runt. Rosta rödbetorna i ugnen i 30-40 minuter eller tills de är riktig mjuka. Häll ner rödbetor och ramslök i en matberedare tillsammans med grädde, vatten, salt och peppar. Mixa till en slät sås. Det går också att använda en stavmixer. Blanda rödbetssåsen med pastan och toppa med citronfärskosten.

 Servera med en sallad!

Färgglad mat alltså! Så vackert och njutbart. Den här tallriken gör hela mig glad ♥

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Ser supergott ut ?

  2. Ooo! Ser supermumsigt ut! Älskar när maten är sådär färgglad! Jag brukar hitta mycket veganmatsinspiration på @elkotts på instagram. Tvillingsystrar som springer långlopp i berg, käkar veganskt och lever life!

    • Ja visst är det härligt när det är sådär färgglatt 😀 Tack för tipset, de måste jag kolla in! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *