Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Vegansk bolognese

Publicerad,

 

Alltså kolla! Under veganutmaningen gjorde jag en vegansk bolognese som kan ha blivit en av de godaste bologneserna jag ätit! Den hade en bas på linser och morot och serverades med en ny pasta från Risenta gjord på majs, ärtor och linser.

Wow så gott!

Per var imponerad och Elsa som älskar ”vanlig spagetti och köttfärsås” åt upp hela sin portion och bad om mera. Det händer inte varje dag om jag säger så. Ett gott betyg från hela familjen alltså!

Testa att byta ut den vanliga köttfärssåsen till den här veganska någon gång vetja! Tror inte du kommer bli besviken, och inte dina barn heller. Hihi.

Scrolla för recept ♥

Vegansk bolognese

4 personer

4 portioner pasta
1-2 msk kokosolja
380 g röda linser i tetra
2 stora rivna morötter
20 blad ramslök
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1/2 dl soja
2 dl havrefraiche
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 tsk salt
1 nypa svartpeppar

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet i ett durkslag och häll tillbaka pastan i kastruller. Ringa över lite olivolja och ställ åt sidan. Hacka ramslök och lägg kokosolja i en het gryta och. lägg ner ramslöken och bryn den tillsammans md rivna morötter. Tillsätt tomatpuré och kryddor och slå sedan över soja, krossade tomater och havrefraíche. Skölj linser och lägg i gryta. Rör runt och låt puttra en liten stund. Servera med pastan och grönsaker!

PS. Det var första gången jag testade ramslök. Hade nyligen fått veta att det ska funka bra även om man har IBS, och det gjorde det. Magen reagerade inte alls. Och det påminner om vitlök i smaken! Hur underbart? Så ett tips till alla er som har IBS och inte kan äta vanlig lök och vitlök, testa ramslök!

Hoppas det smakar!

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Hej!

    Jag har varit så nyfiken på ramslök väldigt länge, men hittar det inte i butikerna här. Var köpte du din ramslök?

    • Jag hittade den på Ica kvantum i närheten av mig, men nu har det varit svårt att få tag på, vet inte om det har med torkan i sommar att göra?

  2. Jag gjorde den här bolognesen idag. Jättegod! Jag gjorde den med torra röda linser som jag kokte separat först, och sen bara vände ner på slutet. Men man kan säkert koka med dem från början istället och låta de koka mjuka i såsen 🙂
    Receptet säger ”380 g röda linser i tetra”. Lite otydligt om det menas avrunnen vikt eller inte, men jag gissar att det är 380 g inklusive spad. Vilket (i alla fall om man kollar på Zetas tetrapak) motsvarar 230 g kokta, avrunna, linser.
    För att få 230 g kokta linser använde jag 90 g okokta linser (ca 1,2 dl).
    Receptet säger även ½ dl soja. Jag vet inte vilken sorts soja som avses, men jag använde vanligt kinesisk soja och tyckte det var lagom men 1 msk. Vidare ersatte jag ramslöken med två vanliga klyftor vitlök. Jag hade även i en liten hackad gul lök som fick fräsa med tillsammans med morötterna.

    Jag serverade min sås till zoodles/zuchinipasta. Jättegott blev det som sagt!

    Tack för receptet 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *