Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Vegan sallad med basilika och citrondressing + frötopping

Publicerad,

IMG_4754

Hej vänner ♥

Jag älskar och är fullkomligt tokig i matiga sallader!

Speciellt såhär års, under varma sommardagar så är det väldigt gott med kall mat till lunch. Sallad är dessutom perfekt picknickmat att ta med till stranden eller på andra utflykter.

Mitt senaste mästerverk till salladsfamiljen blev en vegan sallad gjord på bland annat kikärtspasta, jordgubbar, spenat, gurka, avokado, tomat samt en basilika- och citrondressing. Hela härligheten toppades sedan med massa russin och frön som jag torrostat i en panna med lite salt.

Näringsrikt, mättande och så himla gott!

Åh, sallad alltså – långt ifrån smaklöst och tråkigt 

IMG_4751

Ingredienser (4 personer):

  • 1 förpackning kikärtspasta á 300 gram
  • 1 avokado
  • 65 gram babyspenat
  • 1/2 gurka
  • 10 babyplommontomater
  • 1 paprika
  • 10 jordgubbar
  • 1 näve russin
  • 1 näve solros- och pumpakärnor
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl sojayoghurt
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • Zest + saft från 1 citron
  • Salt och peppar

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Hacka under tiden grönsakerna i små bitar och lägg i en stor salladsskål. Rosta frön i en torr panna tills de får lite färg och smaksätt med salt. Mixa basilika, sojayoghurt, olivolja, honung och citron till en dressing. Smaksätt med salt och peppar.

Häll av pastavattnet och skölj pastan i kallt vatten. Blanda ner pastan och dressingen med grönsakerna och rör runt ordentligt. Avsluta med att toppa salladen med frön och russin.

Ät som den är eller med en god brödbit!

IMG_4756

 

Fler tips på goda salladsrecept:

>> Sallad till grillat

>> Sommarsallad med jordgubb och chevre

>> Krämig quinoasallad med halloumi och salta mandlar

 

Kram / Emma.

6 Kommentarer

  1. Sååå gott med sallad 🙂
    Denna ser ljuvlig ut!

  2. Åh den ser galet god ut! Ska prova laga! 🙂
    Kram! 🙂

  3. Vilken fantastisk blandning! Måste testa! Har ingen sojayoghurt eller kikärtspasta men har lite raw fetaost ( http://rawvegan.se/raw-food-fetaost/ ) hemma som jag ska testa att servera till 🙂 tack för inspirationen! Kram

    • Ja den blandningen var inte dum! Hoppas det blev gott 🙂 Raw fetaost lät spännande, det måste jag kolla närmare på! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *