Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Veckans matsedel vecka 40

Publicerad,

Hej vänner ♥

Igår stod det egentligen pasta carbonara på vårt matsedel från förra veckan, men eftersom vi åt mat med Pelles familj under dagen fick det bli scones till kvällen istället. Ni vet, ibland är det ju bara himla skönt att slippa ställa sig och laga mat, och istället baka ett bröd som en kan krypa upp i soffan med tillsammans med en kopp te. Precis det gjorde vi igår och därför blir det pasta carbonara idag istället.

Slutet av veckan blir lite annorlunda för oss eftersom vi reser bort över helgen! Vi ska unna oss att äta mat ute, och förmodligen blir det scones även nästa söndag kväll eftersom vi kommer äta mat längs vägen när vi åker hem från fjällen! Så är tanken iallafall, om någon undrar varför vi bara äter scones till middag 🙂

På matsedeln den här veckan har jag lite nya recept som jag ska testa och därför kommer recept som vanligt efteråt!

 

Här är vår matsedel för vecka 40:

Måndag: Pasta carbonara

Tisdag: Kycklingköttbullar med kokoskokt ris

Onsdag: Panerad torsk, potatis och remouladsås

Torsdag: Laxsallad (tänkte göra den här fast med lax istället för halloumi)

Fredag: Kycklingtacos

Lördag: Middag ute

Söndag: Scones (jag väljer ett av mina tre godaste recept)

 

(klicka på rätten för att komma till receptet)

 

IMG_5889-701x467

 

Som vanligt är jag nyfiken på vad ni planerar för mat den här veckan? 

Dela gärna med dig om du har något smarrigt recept!

 

Kram / Emma.

11 Kommentarer

  1. Jag som pluggar har matlåda varje dag så fixade i köket hela morgonen idag. Det blev kycklinggryta (kycklingfilé, 1/2 burk havrefraiche, Renee Voltaire’s Hey Bombay-kryddor) med fullkornsbulgur i några matlådor, vegetarisk currygryta med Risentas nya kikärtsmakaroner i några andra (paprika, champinjoner, morötter, kikärtor, curry, 1/2 dl kokosmjölk och resten som blev kvar av havrefraichen efter kycklinggrytan), samt några lådor med ugnsstekt lax och blomkål/lite av den vegetariska grytan som pastan inte räckte till. Så nu har jag lunch/middag för några dagar framåt, himla skönt att inte behöva köpa mat ute varje dag (tror jag har gjort det EN dag sedan terminen startade.. onödiga pengar) och himla skönt att ha allting klart efter/innan träningen. Men vissa kvällar i veckan fuskar jag och äter proteinpannkakor eller gröt och ägg istället hihi för det är ju såå gott 😀 och trycker i mig mandariner gör jag också, alltså på riktigt, HUR goda är dem inte?!

    • Åh så härligt! Jag förstår att det är himla skönt med färdiga lådor i kylen nu under veckan! Och så mycket gott du lagat 🙂 Lite fusk behöver man ibland också, men vem säger att proteinpannkakor, gröt och ägg inte är bra middagsmat? Du har ju faktiskt allt du behöver där :)J Jag själv kan gilla frukostmat till middag väldigt mycket, det är så mysigt, speciellt nu till hösten!!! Mandarinerna är verkligen urgoda nu, mmm 🙂

  2. Lite andra råvaror här i Spanien, jag som lagar väldigt mycket med creme fraiche måste tänka om här. Inte mycket till mejerivaror här och det mesta som finns är sötat. Har lyckats hitta osötad naturell yoghurt till frukost, även om de är i småförpackningar. Idag blev det en carbonara, matlagningsgrädde har de här också och carbonara funkar alltid.

    • Ja det förstår jag! Skönt att du hittat alternativ och även osötad yoghurt – det bruka riste vara det lättaste utomlands 🙂 Mums med carbonara!!!

  3. hej jag bara undrar om du inte äter lagad mat två gånger om dagen eller om jag missuppfatta det du skrev? Har en ätstörning så det är kanske jag som tolka fel! Tack för en bra blogg kram 🙂

  4. Här blir det lax och blomkålsmos, tacos i salladswraps, kycklinggryta och blomkålsris, bönpasta och grönsaker i kokosmjölk, falafel och broccolisoppa. Vad sugen jag blev på scones nu 🙂 Hoppas du får en fin vecka!

    • Åh blomkålsmos är så gott! Det kan jag verkligen sakna, men det mår tyvärr inte min mage så bra av! Njut av alla veckans måltider och ha en fin vecka du med! Kram

  5. Hej Emma! Bakade dina mandelscones idag och ojojoj vad goda! Både jag och min 2-åring slukade hela plåten, haha. Perfekt eftersom han endast äter glutenfri mat. Jag slängde upp receptet inne på min blogg. Hoppas ok? Jag länkade självklart till dig! Btw så är du en ny favoritblogg hos mig. Så bra och intressant läsning med massa fina bilder 🙂 Keep up the good work! Kram!

    • Åh vad roligt att ni gillade dem! Självklart fick du lägga upp dem på din blogg med en länkning 🙂 Bara kul om fler hittar receptet ju! Blir glad av att läsa din kommentar och att höra att du gillar min blogg, tack snälla! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *