Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Veckans matsedel vecka 20

Publicerad,

Hej vänner ♥

Är det inte helt otroligt att det redan är vecka 20 nu? Jag tycker jag skriver matsedel mest hela tiden!? Men det gör mig inte så mycket, det är så roligt och så får vi ju njuta av så mycket goda middagar. Det gör det ju väldigt värt när tiden går så fort!

Jag har precis som förra veckan försökt få till flera veggomiddagar eftersom jag känner att det blir viktigare och viktigare för mig. Eftersom det är jag som lagar maten så har inte Pelle så mycket annat till val än att äta det han också, och det gör honom inte så mycket som tur är. Så länge han får någon kötträtt i veckan så är han nöjd, och det nöjer jag mig också med!

Färskpotatisen börjar äntligen komma och så ska jag testa ett nytt spännande recept och göra egen pasta på fredag! Wiiiieeee, längtar!!!

 

Veckans matsedel vecka 20:

Måndag: tomatkokt ris med stekt halloumi

Tisdag: ärtsoppa

Onsdag: smörstekt lax med världens godaste potatissallad

Torsdag: raggmunk och kalkonbacon

Fredag: hemgjord ravioli med röbetspuré och chrevre med rostade pinjenötter, ruccola och parmesan

Lördag: födelsedagsmiddag hos svärföräldrarna

Söndag: vietnamesiska vårrullar med söt jordnötssås

 

IMG_7105-980x653IMG_0433-701x467IMG_1100-701x467IMG_9496IMG_3456

 

Vad käkar ni den här veckan?

Har ni tips på bra veggorätter utan lök och bönor får ni gärna hojta till/ länka i kommentarsfältet!

 

Kram / Emma.

10 Kommentarer

  1. Dreglar vad gott! Skulle rekommendera vegetarisk sushi, supersmarrigt! 🙂

  2. På min blogg finns veganska och glutenfria recept. En hel del innehåller baljväxter men finns även många utan, löken går att skippa om man vill 🙂

  3. Zucchini-halloumibiffar är supergot (morötter/sötpotais är också gott att riva ner) eller fetaost-rödbetsbiffar! Riv ner i en bunke, krydda med örter, kläck i ägg, bind med bovetemjöl, släng i lite frön/ havregryn för chrunch,citronzest är också gott i. Tips är också att riva i äpple i zucchinibiffarna för sötma. Låt vila och stek i kokosfett. Servera det som hamburgare med sötpotatispommes, till quinoasallad, till hirs eller till rotfrukter osv. sååå gotttt!

  4. Vegetarisk lasagn (med glutenfri pasta). Varva pastplattor med frystspenat som kryddats upp med vitpeppar och salt samt färsk babyspenar, tomatsås + färska baby tomater (ävrn färsk paprika är gott att slänga ned.) jag är brukar varva ”vanlig” ostsås med keso. Ger en krämig smak men mättar också bättre! Server med en krispig grönsallad!

  5. Jag älskar kombon mellan en mustig och god ratatouille och grillad/stekt halloumi! Jag brukar ha både lök och vitlök i, men det går ju självklart att utesluta rakt av! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *