Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Veckans matsedel

Publicerad,

Hej vänner ♥

Den här veckan har jag satt ihop ett gäng med FODMAP-anpassade favoriter från tidigare veckor under elimineringsfasen!

Jag försöker tänka variation när det kommer till proteinkälla och även tillbehör. Kyckling, kött, fisk, skaldjur och en eller två vegetariska alternativ finns oftast med varje vecka, och gärna ett alternativ på soppa. Tillbehören varierar just nu mellan tillåtna rotfrukter, hirs, ris, rispasta, quinoa och tillåtna grönsaker!

Jag älskar att planera maten och kan vara sådär löjligt glad när jag vet hur mycket gott vi ska äta under veckan. Mat är verkligen njutning som skänker energi, glädje och styrka till livet. Det är inget vi ska gå och vara rädda för kan jag säga som en påminnelse som tidigare ätstörd. Våra kroppar behöver både kolhydrater, protein och fett 🙂

Såhär ser matplaneringen för vecka 17 ut hos oss:

Måndag: Ugnsstekt kyckling och kokoskokt ris

 

img_0474_50a25a40ddf2b3505000009e-2

 

Tisdag: Spenatbiffar med halloumi och myntasås

 

IMG_5882-701x467

 

Onsdag: Lammfärsbiffar i kokossås med kokt hirs

 

IMG_5903-701x467

 

Torsdag: Pumpasoppa med limemarinerade räkor

 

IMG_5839-701x467

 

Fredag: Hamburgare i bröd med stekt saganaki

 

IMG_6244-701x467

 

Lördag: Ugnsstekt lax med potatissallad

 

IMG_1100-701x467

 

Söndag: Banan- och hirspannkakor med jordnötskeso

 

IMG_6209

 

MUMS MUMS MUMS !

 

I helgen gjorde jag även en FODMAP-anpassad ”dragen älg” som jag lovar lägga upp recept på i veckan!

 

Hoppas ni hittar lite inspiration för veckans matlagning 🙂

 

Kram / Emma.

5 Kommentarer

  1. Vilket jobb det måste vara att pyssla ihop allting. Väldigt gulligt att du delar med dig till dem som kan behöva.

  2. Men basilika är väl godkänt eller har jag missat något? Örter är ju gröna allihopa 🙂

    • Ja du har helt rätt! Vet inte vad jag tänkte med? Fick för mig att jag hade pesto i receptet (brukar ha det ibland), och det är det ju vitlök i, men jag kollade nu och det ska ju bara vara basilika och fetaost. Haha! Tack för att du har ögonen öppna 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *