Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Veckans matsedel

Publicerad,

Hej världens bästa bloggläsare ♥

Vet ni?

Jag fullkomligt älskar att få planera veckans matsedel! Det är nörderi på hög nivå, men mat är ju ett av mina största intressen så det är väl kanske inte så konstigt? 🙂 Oftast så sitter jag i frukostsoffan under helgen och njuter av det sista i kaffekoppen under tiden jag jag sitter och planerar kommande veckas mat i lugn och ro. Det är så mysigt!

Att äta är något av det bästa jag vet, och det finns så mycket gott att oftast har jag lite beslutsångest för vad jag ska välja. Jag snöar ju ganska lätt in på saker och ting, men tycker det är viktigt med variation och därför brukar jag kika lite på tidigare veckors matsedlar för att det inte ska bli samma saker hela tiden!

Pelle brukar sitta bredvid, men inte vara värst deltagande, men det gör inte så mycket (jag bestämmer gärna, hehe), men uppskattar att vi sedan hjälps åt att storhandla för veckan, vilket oftast sker under någon dag på helgen!

 

Här har jag skrivit ett inlägg om hur jag tänker kring planeringen för att få till en fin variation!

 

Och såhär ser matplaneringen ut hos oss vecka 24!

 

IMG_5889

 

Måndag: Hemgjord pasta med carbonarasås

Tisdag: Jag är i Stockholm och Pelle äter hos sina föräldrar

 

IMG_6549

 

Onsdag: Ugnsstekt lax med morotspuré

 

IMG_7108

 

Torsdag: Tomatkokt ris med halloumi

 

IMG_5978

 

Fredag: Räkfrossa med hembakata tunnbröd och en god sallad

 

2-24-701x701

 

Lördag: Köttfärspizza

 

IMG_5996

 

Söndag: Saffranspasta med ugnskyckling

 

Är så nyfiken!

Kan ni inte berätta vad ni planerar för mat i veckan? 😀

 

Kram / Emma.

7 Kommentarer

  1. Hemma i Sverige igen efter ett par underbara campingveckor där vi avverkat bla Amsterdam, Gent, Paris…som avslutning på resan har vi precis handlat i nästan folktomt Ullared 🙂 vidare nu mot Eskilstuna o slagsta glasscafe!

    • Men gud så härligt att ni haft det bra Linda 🙂 Hoppas glassen var god och att ni får en trevlig resa sista biten hem 🙂 Kram

  2. Vilken härlig veckomeny 🙂

    Denna veckan laddar jag för Vätternrundan på lördag 🙂

    Kommer mumsa massa gott!
    Scones, min hemgjorda pizza, tzaywok, grillat, härliga frukostar, choklad(det är väl mat ;))…

    Älskar oxå mat & tycker om att exprimentera i köket, planera menyer m.m

    Önskar dig en underbar vecka 🙂

    • Desamma, inlät inte fel alls 😀 Hoppas du får en härlig vecka och lycka till på vätternrundan Linda 🙂 Kram

  3. Linda Johansson

    Jag utgår mest från dina recept när jag planerar för du inspirerar mig så oerhört!
    Måndag: äggvitepizza med ruccola, skinka, mozzarella, smörstekta champinjoner
    Tisdag: Tomat o kokossoppa med lax. Kesobröd till
    Onsdag: Restaurang
    Torsdag: Laxfile med ugnsgratinerad sötpotatis, broccoli och fetakeso
    Fredag: AW
    Lördag: krämig färsröra med nötig kokoskål
    Söndag: Kycklingpytt

    • Åh, så roligt att höra Linda! Din matsedel ser fantastiskt god ut 😀 Hoppas att du får en underbar vecka! Kram

  4. Att göra matsedeln för veckan är för mig bland det roligaste jag vet då jag får möjlighet att skapa i köket och där finns inga gränser! Jag förbereder mig genom att kolla kokböcker, läser bloggar, bland andra din som har så fina bilder och inspirerande recept. Jag utgår också från att matveckan ska vara varierat, innehålla fisk, kyckling, kött och en dag vegetariskt. Sedan lagar jag 2 rätter av varje så att jag har både lunch och middag till en hel vecka och varierar efter vad jag känner för att äta.
    Veckans matsedel ser ut så här:
    Måndag: pulled kyckling tacos, egengjorda tortillabröd, guacamole, sallad.
    Tisdag: raw zuchinilasagne med cashewpesto
    Onsdag: Asiatiska laxbiffar med bl.a koriander, chilli, ingefära serveras med sallas med sjögräsnudlar, sesamolja, jordnötter och varierande grönsaker.
    Torsdag: Musselpasta med egengjord pesto serveras med bönpasta och toppas med parmesanost.
    Fredag: Stekt fläskfilé med rostad sötpotatis, egengjord chimichurri och sallad på bla.vitkål, rårivna morötter, rödbetor, avocado, toppad med groddade mungbönor och dressing.

    I helgen gjorde jag ditt ”kesobröd” som jag åt till frukost, riktigt gott! Tänkte försöka mig på att göra dina sk. tunnbröd med sötpotatis i.
    Lycka till i hemstaden idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *