Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Varmrökt lax och en underbar hjortronsås

Publicerad,

Hej vänner ♥

Varmrökt lax är en av mina favoriter på julbordet!

Till den varmrökta laxen brukar vi alltid ha en kall hjortronsås som är så otroligt god! Det är något med hjortron som gör sig så himla bra tillsammans med laxen, och har ni inte testat ska ni nu få ett tips!

Jag fick lite julkänsla häromdagen när vi åt precis det – varmrökt lax med hjortronsås som vi serverade med klyftpotatis!

Vi köpte med oss både varmrökt lax och och en hjortronsylt från Mårbacka Julmarknad förra helgen och fick till en riktig god middag av det i söndags!

Såhär såg det ut!

IMG_0150

 

Ingredienser hjortronsås (4 personer):

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1/2 dl hjortronsylt
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk honung
  • salt och peppar efter smak

 

Såhär gjorde vi:

Efter att ha rensat laxen tvättades potatis och skivades i tjocka skivor. Vi ringlade över olivolja som gnuggades in i alla potatisbitar, avslutade sedan med att pudra över dill och salt, och körde sedan in i ugnen på 225 grader.

 

IMG_0135

 

Därefter började vi med att hälla i turkisk yoghurt och hjortronsylt i en skål..

 

IMG_0134

 

.. och hällde sedan på citronsaft och honung..

 

IMG_0139IMG_0141

 

.. avslutade sedan det hela med att riva av lite salt och peppar och blanda runt tills vi fick en härligt krämig sås!

 

IMG_0143IMG_0146

 

Potatisen tog vi ut efter cirka 30 minuter då den fått fin färg och blivit lagom krispig! Sedan serverades hela kalaset med ett gäng grönsaker!

 

IMG_0154

 

Mmmm, mums vilken söndagsmiddag (och lyxig måndagsmatlåda) vi fick!

Kan varmt rekommendera såsen till julbordet som ett tillbehör till laxen!

 

Hoppas ni gillar den 🙂

 

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Den låter helt ljuvlig! Den ska jag testa.
    Vi brukar äta kallrökt lax med hjortronsylt på pepparkakor runt jul. *tips* 🙂

    • Åh, vad roligt! Hoppas du gillar 🙂 Spännande med lax på pepparkaka med hjortronsylt, det måste JAG testa 😀 Tack för tips!

  2. Låter ju supergott!!
    Äter inte fisk..
    Undra vad annat gott den såsen kan passa till? 🙂

    • Ja den är smarrig! Såsen passar säkert gott till något vegetariskt alternativ, kanske halloumi som är ganska så salt? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *