Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Världens godaste räksallad

Publicerad,

Innan vi reste till Dubai gjorde vi en rejäl räksallad för att göra slut på de sista grönsakerna i kylskåpet. Resultatet blev fantastiskt gott – en riktigt lyxig rensa-kylskåpet-middag!

Receptinspirationen till salladen fick jag av min nyfunna vän Sanna, hon som ger mig så otroligt mycket inspiration i matlagningen just nu! Det är verkligen så roligt med en vän som delar samma genuina intresse för mat och hälsa. Vi är matnördar deluxe och delar recept, lunchdejtar och skickar matbilder via mobilen till varandra! Hehe..

Men nu var det räksalladen den här inlägget skulle handla om! Ett enkelt och väldigt gott recept på en sallad helt enkelt. Den passar lika bra som vardagslyxig middag som till fredagsmyset framför Idol. Salladen är också en perfekt lunch för oss småbarnsmammor som kanske inte har så mycket tid att stå vid spisen om dagarna, men som ändå vill äta något gott och nyttigt!

Testa vetja! Och vill du ha den vegetarisk – byt ut räkorna till bönor!

 

 

Världens godaste räksallad

Ingredienser:

30 g ruccola

30 g medelhavsmix (salladmix som finns bland salladerna)

500 g oskalade räkor

1 avokado

10 oliver

1/4 gul paprika

1/4 gurka

6 coctailtomater

100 g fetaost

8 soltorkade tomater i olivolja

1 näve cashewnötter

1 msk sesamfrön

2 portioner quinoa

1 citron

2 msk olivolja

Salt, peppar och chiliflakes

Koka quinoan enligt anvisning på paketet. Skala räkorna och hacka grönsakerna. Blanda ihop räkor, quinoa och grönsaker. Smula ner fetaost, pressad citron, ringla i olivolja, blanda och smaka av med salt, peppar och chiliflakes. Toppa med sesamfrön och cashewnötter!

 

 

Oliverna och de soltorkade tomaterna ger så mycket god smak! Och Sanna vet jag pressar ner vitlök också, det kan ju ni som tål lök göra – tipstips!!!

Hoppas det smakar!

 

Kram / Emma.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *