Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Världens enklaste, nyttigaste och godaste fredagsgodis!

Publicerad,

Hej godningar ♥

Är ni taggade på helg?

Det är jag! Jag ser fram emot vårt traditionella fredagsmys framför tv:n ikväll – det är ju hela sju veckor sedan sist! Ikväll slänger vi nog på en film, till middag gör vi en vegetarisk sallad och så har jag fixat världens enklaste, nyttigaste och godaste fredagsgodis till efterrätt!

Kan ni gissa vad?

Tänk er mjuka, söta dadlar, en crunchigt jordnötssmör och en raw chokladkaka. Mmm, just det! Jag visste väl att ni skulle börja dregla lite med tanken på det!

Som tur är, är receptet på godiset är enkelt, så ni kan springa och gör det typ NU!

Ni behöver:

  • Dadlar (färska eller torkade)
  • Jordnötssmör
  • Choklad

Börja med att kärna ur dadlarna.

IMG_2952 IMG_2950

Fyll dadlarna med jordnötssmör, och nyp sedan ihop dem.

IMG_2954

Smält chokladen i vattenbad.

IMG_2957

Rulla de jordnötsfyllda dadlarna i den smälta chokladen, lägg på ett bakplåtspapper och strö eventuellt över lite riven kokos. Ställ in i frysen en stund tills chokladen stelnat.

IMG_2976_5

Godisbitarna är nu redo att avnjutas!

Och hörrni – det är godisbitar som är naturligt söta av frukten och fulla av näring från kakao och jordnötter! Riktigt supergodis med andra ord!

 

Hoppas att ni gillar dem och att ni får en fin helg ♥

 

Kram / Emma.

14 Kommentarer

  1. Åh vad gott, måste testas! 🙂 Jag är suppertaggad på helg. Har haft en stressig period senaste veckan och nu börjar det ”lätta” så känns skönt. Jag har bakat detta idag som kommer mumsas på ikväll 🙂 http://mykitchenstories.se/2016/january/halsosam-kladdkaka.html

  2. Men alltså. Det borde vara förbud på sådana inlägg haha 🙂

  3. Ser ljuvliga ut!!
    Jag som inte gillar jordnötssmör börjar såklart att tänka på vad jag skulle kunna fylla dem med istället..
    Hemgjord mandelmassa kanske, eller någon härlig kräm med kokos i..
    Får lura på det tills jag gör dem!
    För idag blir det marängtårta för typ 4:e gången på lika många dagar 😉
    Snacka om att snöa in på saker!

    Här kommer recept på en snabb, enkel, hälsosam och sagolikt god marängtårta:
    http://lindaassarsson.blogg.se/2016/february/marang-version-tre.html

    Tänk vad mycket gott det finns man kan baka och mumsa till fika alltså!
    Utan mellis blir jag ingen bra version av mig själv, så jag laborerar ofta i köket för att hitta nya godsaker att stoppa i munnen 🙂

    Önskar en trevlig helg och tack för din härliga blogg Emma!

    • Finns ju massa gott att byta jordnötssmöret till 😀 Mandelmassa lät spännande! Och gott med marängtårta! Tack för att du delar med dig sötis 🙂 Kram

  4. HOLY F!! kan inte bli fel med både choklad och pb <3<3

  5. Åh! Tre ingredienser som jag har svårt att göra något annat än att älska!

  6. 3 favoriter i ett kan ju inte gå fel!! Så gott!! 🙂

  7. Vilket underbart tips! 🙂

    Nu vill jag ge dig ett tips! Gör receptet på dina durrakanelbullar, men gör bara runda bullar utan fyllning, och fyll efter gräddning med grädde och mandel, =den godaste naturligt glutenfria semlan! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *