Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Underbar fiskgratäng med kokoscurrysås

Publicerad,
Hej 
 
Att försöka fånga en fiskgratäng på bild är inte det lättaste. Det ser ju knappast gott ut iallafall, och det är synd, för den här fiskgratängen blev fantastiskt god. Såklart så var det kokos med i bilden. Vad blir inte bra med kokos liksom? 
 
Det blev helt enkelt en fiskgratäng gjord på torsk, crabsticks, hemgjort potatismos och en underbar kokoscurrysås.
 
Och glad är jag att denna färgklick låg i lunchlådan tills idag! 
 
Bra lunch!
 
 
Ingredienser (4 personer):
600 gram torsk (tinad)
1/2 paket crabsticks
Kokosmjölk (det tjocka)
Curry
Chiliflakes
Örtsalt
Pepparmix
Fiskbuljong
Citronpeppar
 
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form med smör, salta och citronpeppra fisken och lägg den i formen och kör in i ugnen i runt 10 min. Gör under tiden såsen genom att blanda ihop kokosmjölk med curry, chiliflakes, fiskbuljong, örtsalt och pepparmix. Ta ut fisken och strö över hackade crabsticks, lägg moset runt fisken och häll såsen i mitten. Gratinera ytterligare en stund i ugnen tills moset får en gyllenbrun färg.
 
Fantastiskt gott!
 
Jag gör mitt potatismos genom att koka mjölig potatis mjuk. Sedan pressar jag den ner i en kastrull, slänger i en stor klick smör, örtsalt och några skvättar mjölk – elvispar sedan till ett fluffigt, härligt mos!
 
 
 
Gillar ni fiskgratäng?
 
Kram / Emma.

3 Kommentarer

  1. Vilken finfin rätt! Ser jättegott ut!

    Svar:
    Kul att höra 😀
    Emma Barremyr
  2. Hej Emma! Här kommer en liten fråga om träning!

    Jo jag undrar spelar verkligen längden på passen någon roll? För om vi säger till exempel att jag kör ett ganska intensivt och hårt benpass, men det tar bara ca 10-20 min men är otroligt jobbigt och hårt! Spelar det någon roll att det är så kort då? Eller måste varje pass va typ en timme?! För jag lägger upp mina egna pass och jag har ingen fantasi eller ork att göra typ en timmes pass varje gång!!

    Tacksam för svar! <3

  3. Ville bara tacka för tipset på den här supergoda fiskgratängen! Jag brukar slinka in här hos dig när jag lider brist på middagsidéer och så kapar jag någon idé rakt av (eller med variation om inte allt finns hemma, så klart).

    Så STORT TACK för all inspiration och alla tips! Hur smarrigt som helst!

    Svar:
    Vad glad jag blir! Tack själv för din fina kommentar, så roligt att du hittar inspiration här!
    Emma Barremyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *