Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Ugnsstekt fisk med spenatstuvning

Publicerad,

Hej vänner ♥

Igår laddade jag upp för Monday-challenge med kokt fisk, råris och spenatstuvning. En gammal klassiker som vi inte ätit på evigheter, men som smög sig på med ett enormt sug när matlistan för veckan skrevs. Och spenat alltså – SÅ JÄKLA GOTT!

Fisken steker jag i ugnen i några minuter för att den ska bli så saftig som möjligt. Salt, peppar och en klick smör och några minuter i ugnen är det enda som behövs – sen har du en gudomligt god fisk.

img_0803

IMG_0800

 

Ingredienser (4 personer):

Fisk:

  • 500 gram tinad torskfilé
  • 250 gram hackad spenat
  • Smör
  • Salt och peppar

Stuvad spenat:

  • 2 msk smör
  • 3 msk mjöl (jag använde havremjöl)
  • 2 dl mjölk
  • 1 ekologisk grönsaksbuljong
  • Salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form med smör, salt och peppra laxen och lägg den i formen. Lägg en klick smör på varje fiskbit och kör in fisken i ugnen i ca 12-15 minuter så att fisken blir precis genomstekt.

Smält smör i en kastrull och vispa ihop med mjöl. Häll på mjölk och låt koka upp under omrörning. Lägg i spenat och buljong och låt stuvningen koka ihop. Smaka av med salt och peppar.

Servera fisken med råris/ potatis, spenatstuvning och en sallad.

 

IMG_0804

 

Snabblagad och enkel vardagsmat som piffar upp som en härlig färgklick!

 

Kram / Emma.

3 Kommentarer

  1. Så gott med spenatstuvning till fisk! En av favoritsommarätterna som västkustbo är helt klart stekt färsk makrill, kokt färskpotatis med stuvadspenat och sallad. Om du inte har prövat så är ett tips att testa det istället för torsk om du vill ha omväxling till nästa gång. 🙂
    Men det såg väldigt gott ut på ditt foto, får pröva det i framtiden!

  2. Ser supergott ut! Jag har en liten fråga- vart köper du alla goda nyttiga ”mellanmål” osv? Som till exempel Roo’Bar? Är det någon specifik affär eller finns dem i vanliga mataffärer som till exempel Coop? Tack för en grym och inspirerande blogg 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *