Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Ugnsbakad morotskakagröt

Publicerad,

God morgon fina ni ♥

Dagarna går så himla fort! Vart tog måndag och tisdag vägen egentligen? Gårdagen spenderade jag hela eftermiddagen och kvällen på STC Kasernhöjden med PT-kunder och oj så skoj det är att vara i nya gymmet som nu nästan är helt klart! Den 14 mars kommer vi ha invigning och nyöppning och därefter kommer STC vara fräschaste gymmet i stan. Jag är verkligen glad och tacksam för att det är där jag får köra mina kunder och dessutom ha världens bästa kollegor ♥

Idag har jag dock inga PT-kunder i gymmet då jag har en del andra ärenden att uträtta + en deadline som ska betas av i eftermiddag. Under dagen ska jag in till stan på ett par möten, bland annat träffa min revisor för att få hjälp med deklarationen. Ekonomi är ju sånt skoj som kommer med eget företag, men som jag inte har något intresse av alls. Därför låter jag någon annan ta hand om det så kan jag göra det jag tycker är kul istället 🙂

Nu till dagens frukost som blev en ugnsbakad morotskakagröt som blev såååå GOD 😀

Jag har verkligen snöat in på just ugnsbakad gröt för tillfället! Kan kanske tyckas avancerat, men grejen är att det inte är det. De torra ingredienserna kan bandas ihop på kvällen innan för den som vill förbereda och sedan går det fort att slänga ihop på morgonen. Under tiden som gröten står i ugnen har jag tid att göra annat – t.ex. fixa mig för dagen, svara på mail o.s.v. Det är alltså smidigare än vad det låter!

Dessutom är det en himla god och lyxig start på dagen 😀

Testa!!!

IMG_5716 IMG_5717 IMG_5723

 

Ingredienser (1 person):

  • 1 dl havregryn
  • 1 mosad banan
  • 1 finriven liten morot
  • 1 ägg
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm ingefära
  • 1 krm kardemumma
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm bakpulver
  • 1 msk (havre)mjölk
  • 1 nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader. Blandar ihop alla ingredienser (spara liten riven morot till garnering), smörj en ugnssäker portionsform och häll upp grötsmeten. Strö över lite riven kokos och grädda sedan i 10-12 minuter.

Jag serverade med mixad keso som smaksattes med lite vaniljpulver + resten av den rivna moroten + lite kanelpuder!

MUMMA 🙂

 

PS. Har du barn och ni är fler i familjen som äter frukost på morgonen? Dubbla receptet så många gånger du behöver och grädda i en stor form! Njut sen av världens godaste frukost tillsammans 🙂 DS.

 

IMG_5721 IMG_5718

Jag brukar alltid plocka ur gröten ur ugnsformen och lägga upp på en vanlig tallrik så att jag inte behöver vara rädd för att bränna mig. Kan vara ett tips!

 

Tre andra recept på ugnsbakad gröt:

 

I eftermiddag tar jag upp ett efterfrågat ämne här på bloggen, missa inte att kika in då!

Hoppas ni fått en fin start på dagen och att onsdagen blir solig och trevlig för er!

 

Kram / Emma.

5 Kommentarer

  1. Mmmm vad gott det ser ut! Du är så påhittig och duktig 🙂 Det här ska jag testa nån morgon!

  2. Hur många kalorier för gröten respektive vaniljtoppingen blir det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *