Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Ugnsbakad blåbärs- och kokosgröt

Publicerad,

God morgon solstrålar ♥

Det är F A N T A S T I S K T vilket väder vi har! 

Äntligen har våren anlänt, och de senaste dagarna har riktiga vårkänslor tagit tag i mig. Jag har städat balkongen och suttit i timmar och njutit av att känna solen mot min hud. Jag fullkomligt älskar den känslan! Hela kroppen hungrar efter ljus och värme efter denna mörka, gråa vinter vi haft! Åååh, det är så härligt 🙂 Håller ni inte med?

Fredag är det också, min favoritdag! På fredagar gillar jag att lyxa till det lite extra till frukosten. Jag lagar till något riktigt gott, tar oftast en lite längre stund med frukosten och ser kanske ett avsnitt på en serie jag följer! Ni vet det där lilla extra som får en att må bra!

Idag gjorde jag en ugnsbakad gröt med blåbär, kokos och vanilj!

Mmmm, så gott!

IMG_5787

 

Ingredienser (1 person):

  • 1 dl havregryn
  • 1/2 mosad banan
  • 1 dl blåbär
  • 1 ägg
  • 1 msk kokosmjölk/ kokosolja
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 msk riven kokos till topping

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser, smörj en ugnssäker portionsform med kokosolja och häll upp grötsmeten. Toppa med kokos och grädda i cirka 15 minuter tills gröten börjar få lite färg. 

Servera med keso/ kvarg eller kokosgrädde!

 

IMG_5790IMG_5783

 

Hoppas ni alla har fått en fantastisk start på eran fredag! 

 

Lite senare idag kommer en rolig överraskning till er (jag kan avslöja att det har med en träningsresa att göra). Så Missa INTE att kika in här i eftermiddag!

 

Kram / Emma.

6 Kommentarer

  1. Igår valde jag löptur framför planerat gympass för jag kunde inte förmå mig själv att stänga in mig i ett gym i en källarlokal utan fönster när det var så soligt! Idag vaknade jag dock till -4, frost och dimma. Kanske blir ett gympass i eftermiddag istället 😉 Ha en fantastisk helg fina Emma!

    • Det var ett klokt val! Att vara utomhus i det här vädret samlar mer energi än att stänga in sig i ett källargym gillar jag 🙂 Hoppas att du får en riktigt fin helg du med! Kram

  2. Gud vad gott, är riktigt insnöad på ugnsbakad gröt just nu så måste testa detta i helgen! Gjorde din ugnsbakade banan- och jordnötsgröt idag till frukost, jättegod 🙂

  3. Vad gott det ser ut, måste testa någon dag! 🙂

  4. Hej!
    Jag ska åka på semester en vecka till norrland och skulle gärna förbereda mig med frukostar i förväg så långt det går. Tror du att din ugnsbakade gröt går att frysa? Lär ju inte vara så god efter ett par dar.. Eller har du andra förslag som är enkla o ta med saker till eller göra i förväg? Vore super glad för tips!

    • Hej! Ingen aning om gröten går att frysa, men det borde den gå att göra 🙂 En annat tips är ju att äta mycket bär och frukt tillsammans med yoghurt, nötter och frön! Otroligt gott och svalkande i värmen 🙂 Hoppas du får en superfin sommar! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *