Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Tunnbröd med sötpotatis och bovete

Publicerad,

Hej finisar ♥

Det är fredag och självklart vill jag ge er ett gott fredagstips. Såklart att ni ska ha ett gott tips till helgen! Ellerhur?

Förra lördagen gjorde jag ett nytt brödrecept som blev. Så. Himla. Gott! Vi käkade upp alla bröden under helgen så i måndags bakade jag ett gäng till (som flera av er kanske såg på Instagram). Och vad var det för bröd kanske ni undrar?

Jo, precis som rubriken lyder så var det tunnbröd med sötpotatis och bovete, och that´s it. Ett bröd på bara två ingredienser, sötpotatis och bovete helt enkelt. Okej, lite salt också, för smakens skull. Men det här brödet! Så gott, så enkelt och så näringsrikt och bra för din kropp!

Lova mig en sak? Bara gör det det här brödet till helgen! 

Kanske till frukost! Eller till den där varma koppen choklad ute i skidbacken! Eller som korvbröd till grillunchen i skogen! Använd den som en pizzabotten till lördagsmyset! Eller gör quesedillas av dem till soppan du tänkt laga!

Tunnbröd med sötpotatis och bovete

Ingredienser 

16 små tunnbröd

2 sötpotatisar (ca 500 g)
4 dl bovetemjöl + lite till utbakning
1/2 tsk salt

Skala och skiva sötpotatisen i mindre bitar. Koka den mjuk och häll av vattnet. Mosa potatisen med en gaffel, häll i salt och blanda ner mjölet lite pö om pö. Ta ut degen ur bunken och arbeta med den tills den blir smidig. Dela den sedan i 16 lika stora delar som du formar till platta runda bröd med hjälp av dina händer. Använd mjöl om det klibbar. Stek sedan bröden på medelhög värme i en torr stekpanna i 1-2 minuter på varje sida.

Ät dem direkt med ett gott pålägg eller frys in dem i en plastpåse och plocka fram vid behov!

 

Min plan är att göra minipizzor på dessa godingar framöver! Tror det kan bli succé!

 

Hoppas att ni får en härlig fredag!

Ta hand om er och gör något som ni mår bra av i helgen ♥

 

Kram / Emma.

 

7 Kommentarer

  1. Jag ska bjuda ett par tjejer på lunch i morgon och de ska få fiskgryta. Kanske skulle göra det här brödet också? Kikärtsknäcke står annars på menyn.

  2. Vad gott! Ska definitivt testa detta till helgen. Påminner om tunnbrödet från foodpharmscys blogg, kanske blivit inspirerad av de? Gillar deras inlägg!

    • Ja jag såg att de gjort på vanlig potatis och bovete, men med helt andra proportioner. Eftersom jag använde sötpotatis blev det en helt annorlunda recept 🙂 Men jag gillar också deras inlägg!

  3. Testade att använda dessa som pizzabotten ikväll och det blev verkligen såå himla gott!!!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *