Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Tomatkokt ris med oregano!

Publicerad,

Hej ♥

Råris är en av mina personliga tillbehörsfavoriter!

Det är så gott, har härligt tuggmotstånd och mättar bra! Jag fullkomligt Ä L S K A R att koka det i kokosmjölk och blanda i lite färsk söt ananas och sedan servera en perfekt stekt laxbit eller kycklingfilé till. Japp, det tillhör mina middagsfavoriter utan tvekan!

För att variera det där kokoskokta riset kokade jag igår en variant med tomat och oregano i. Och OJ SÅ GOTT!

Det blev självklart inte lika krämigt som med kokosmjölk, men väldigt ”tomatigt” vilket är himla gott om en gillar tomat. Det gör jag 🙂 Ihop med oregano gör sig tomater dessutom extra bra!

Ett tips till dig som tål vitlök – jag gissar att det är himla gott att pressa ner en klyfta eller två för att få lite sting på det hela! Lite chili i kanske också vore gott! Ja ni ser, det går att hitta på lite saker och använda fantasin. Prova er fram till något ni gillar 🙂

IMG_5796 IMG_5793

 

Tomatkokt ris med oregano (4-6 personer):

800 gram krossade tomater

1 kruka färsk oregano

3 dl vatten

3 dl råris

salt

Häll krossade tomat och vatten i en kastrull. Klipp ner oregano och häll sedan i ris och salt. Koka upp och låt koka på svag varje i 10-15 minuter.

Servera med något gott och proteinrikt tillbehör!

 

IMG_5791

 

En enkel rätt som passar väldigt bra att göra storkok på för att fylla matlådor! Jag lagade det igår och idag låg det i min matlåda 🙂

Mums!!!

 

Vad låg i era matlådor idag?

 

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Det där ser riktigt härligt ut 🙂

    Matlådan igår: wokgrönsaker, quornfiléer, bönor, stekt rödlök & mango = mums 🙂

    Idag: min veggielasagne, haricot verts, bönor & majs 🙂

    En bra lunchlåda förgyller tillvaron 🙂

    • Ja visst är det härligt med färg 🙂 Låter som du haft mumsiga matlådor i veckan du också! Trevlig helg Linda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *