Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Tofu stroganoff med quinoa

Publicerad,

img_8028

Hej vänner ♥

Sedan jag blev gravid så har jag inte varit jättesugen på vegetarisk mat. Nä – korv, skinka och såna konstiga saker som jag typ aldrig äter annars är vad jag varit sugen på. Det är lustigt det där, haha! Men nu äntligen börjar suget efter vegetarisk mat att komma tillbaka och från ingenstans fick jag en idé om att göra en vegansk stroganoff med tofu förra veckan – ja en tofu stroganoff helt enkelt, som serverades med röd quinoa.

Tofu är en favorit i den vegetariska världen och jag är så glad över att det är snällt och skonsamt för magen. Bra för oss med IBS som ändå vill kunna äta vegetariskt (bönor och andra bra vegetariska proteinkällor är ju mindre snällt för magen tyvärr). Tofu är en perfekt proteinkälla i olika veganska/ vegetariska grytor och går att smaksätta på alla möjliga vis!

Och att göra stroganoff på tofu – varför har jag aldrig tänkt på det förut?

Så himla gott ju! Och dessutom otroligt enkelt och snabbt tillagat!

Här har ni nyttig, hemlagad snabbmat med lite miljöpåverkan – många guldstjärnor till denna rätt alltså ♥

img_8031 img_8035

Ingredienser (3 personer):

  • 1 stor morot
  • 270 g naturell tofu
  • 390 g krossade tomater
  • 250 ml havregrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1/2 dl röda linser
  • 1 näve hackad persilja
  • salt och peppar
  • olivolja
  • 3 pertioner quinoa till servering

Skala och riv moroten grovt. Hetta sedan upp en panna med olivolja och fräs morötterna någon minut. Häll på krossade tomater, tomatpuré, havregrädde och grönsaksfond. Lägg i linserna och låt sedan puttra i 5-10 minuter. Sköt tofun i tärningar och lägg i grytan. Blanda i persilja och smaka av med salt och peppar.

Servera med quinoa och sallad!

PS. Tål du lök i maten är det säkert extra gott att riva/ hacka ner en gul lök tillsammans med morötterna i början. DS.

img_8037

 

Receptet är anpassat för IBS-magar, helt vegan och utan gluten eller mjölk!

Hoppas det smakar!

 

Kram / Emma.

2 Kommentarer

  1. Toppenrecept! Blev sugen trots att jag just ätit 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *