Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

TIPSA MIG!

Publicerad,

Kära läsare ♥

Jag behöver er hjälp! 

I helgen fyller jag år och på fredag har jag bjudit hit mina vänner på middag. Pulled pork står på menyn och till efterrätt tänkte jag göra bakad choklad och egen glass i glassmaskinen.

Nu undrar jag om någon av er sitter på ett riktigt gott glassrecept som passar bra till choklad?

Jag är verkligen sugen på att ge mig på ett försök till salt kolagass som vi blev serverade på Loka Brunn på nyår. Finns det någon som har recept på det?

IMG_5108

Nyårsefterrätten på Loka Brunn var bakad choklad med salt kolaglass. Typ det godaste jag ätit någonsin!!!

 

Släng hit förlag om ni har!!!

TACK 😀

 

Kram / Emma.

16 Kommentarer

  1. Hej Emma och grattis i förskott! 🙂

    Mitt tips är faktiskt raw bananglass- det är så himla gott! Du vet nog hur man gör, men mitt lilla tips är att ha i 80 % frusen banan och 20 % färsk banan- blir så fluffigt och krämigt! Sen är det alltid gott att ha i lite lönnsirap 🙂 Hoppas kvällen blir trevlig! 🙂

    • ja bananglass är underbart, men den här gången tänkte jag inte köra på nyttigt, utan nu blev det en sockerefterrätt 🙂 Tack för tipset och grattiset! Kramis

  2. Det här recpetet har jag följt och det blir supersmarrigt! Lycka till och grattis i förskott! Kolla gärna in min blogg – lever i Medelhavet 🙂

    http://www.louisespis.com/2013/07/salted-caramel-ice-cream-salt-karamell.html

    • Tack för tipset! Skaabsolut kika in på din blogg, lät härligt med ett liv vid medelhavet! Hoppas du en fin helg 🙂

  3. https://www.youtube.com/watch?v=quYKSj4IYXE –>recept på salt karamell
    http://bakamedfrida.se/2014/july/dulce-de-leche-glass.html –>glass: byt dulce de lechen mot den salta karamellen, det kommer bli jättebra!
    Grattis i förskott och kram 🙂

    • tack för tipset! Det blev en annan variant den här gången, men ditt tips ska absolut testas en annan gång. Fick ju ett inlägg fullt med glasstips nu så jag har att beta av 🙂 Tack för grattiset! Kram

  4. Hej! Sitter faktiskt på ett gott Semi freddorecept (halvsmält glass). Tricket, tycker jag, är att använda ”riktigt socker” annars får man ej till fluffigheten i marängen, fluffigheten bidrar ju med glassens härliga konsistens. Dessutom fyller man bara år en gång om året och jag menar herregud, lite glass har aldrig dödat någon! 😉 Nu till receptet. Tips, servera med kolanötter smaksatta med salt och laktispulvet och ev en nypa vaniljoulver.
    Ingerdienser: (4-personer)
    1 msk strösocker (blandas med äggvitorna)
    2 äggvitor
    2 äggulor
    1 tsk strösocker (blandas med äggulorna)
    2,5 dl vispgrädde
    Laktitspulver efter smak

    Glassmet
    4. Vispa äggvitor och strösocker till ett vitt skum. Vispa äggulor och strösocker fluffigt. (Nästan vitt)

    5. Vispa grädden fluffig och tillsätt laktitspulvet. Vänd försiktigt ihop äggsmet med grädden, vänd i vitorna.

    Täck insidan på en 2 litersform med glaspack. Häll i glassmeten och frys i minst 3-4 timmar.

    Låt den gärna vila lite i kylen innan den serveras så att den är krämig snarare än stenhård.

  5. Grattis i förskott! Mitt tips till dig är att göra en choklad & lucumaglass. Lucumafrukten även kallad ”Incafolkets guld” växer tyvärr endast i Anderna i Peru men nu går det att köpa lucumapulver i de flesta hälsokostbutiker, ett sk. superfood. Förutom dess näring har den en otrolig god smak som ger efterrätter en speciell touch, smaken påminner om vanilj/kola.
    När jag var i hemlandet Peru smakade jag choklad/lucumaglass med kanderade pekannötter….nästan så att jag fick tårar, så gott!
    Skulle själv prova mig fram genom att använda frysta bananer som bas, choklad och lucumapulver och ev. något nötsmör (mandel/jordnöt) . Rosta pekannötterna i stekpanna och göra en kolasås med agavesirap,grädde alt.(laktosfri alternativ) tillsätta lite flingsalt och voila ”choklad/lucuma glass med kanderade salta pekannötter, toppa med cacaonibs!
    Blir receptet lyckat ja då får du gärna meddela mig så ska jag själv prova =)
    Tror också att man kan använda avocado för att få en krämigare konsistens i glassen….

    Lycka till!

    Regina

  6. Om du inte vill ha kolaglass trotts allt är kardemumma glass ett het tips!

  7. Jag vet inte om tipset kommer in lite sent, men denna underbara glass bjöd jag på när jag firade min födelsedag i höstas!

    http://www.recept.nu/angela-hafstrom/efterratter-godis/agg-mejeri/mormor-magdas-salta-karamell/

    Jag serverade den med en pekannötspaj, men tro mig när jag säger att det inte hade behövts! Den var så god!! 🙂

    Receptet var väldigt enkelt och väldigt gott! Men man kan ju smaka av med saltet och så, beroende på hur man vill att det ska smaka!

    Kram och grattis i förskott, hoppas det blir trevligt och att det kommande året blir mycket bra!

    • Tack för tipset! Det blev en annan glass, men nu har jag många på listan att prova 😀 Den här varianten lät himla god så den får det bli nästa gång 🙂 tack tack igen för ditt grattis. Kram fina du!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *