Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Tips på fredagsmat

Publicerad,

 

Img 8561

Funderar du redan nu på vad du ska äta ikväll? Då kommer här ett tips på typ världens bästa fredagsmat!

För ett par veckor sedan gjorde vi något väldigt enkelt men ack så gott till fredagsmys. Vi älskar plockmat så det blev tapasinspirerad middag innehållande tomat- och mozzarellasallad med basilika, sötpotatispommes, baconlindade dadlar, en grönsallad, oliver och knäcke med philadelphiaost.

Img 7132

Elsa har varit inne i en period då hon behövt mycket närhet. Det brukar vara så under utvecklingsfaser. Hon vill vara nära och med i det jag gör. Som mamma får man ibland därför vara lite påhittig.

Att sätta Elsa i diskhon och låta henne leka lite med vatten samtidigt som jag lagar maten har räddat mig många gånger kan jag lova. Där sysselsätter hon sig i en evighet och jag kan laga mat i lugn och ro. Klart det blir lite kaotiskt, blött i köket o.s.v. men vad gör det om hundra år? Jag har hellre en glad unge!

Img 8556

Img 8557

Åter till maten! Medan Elsa satt i diskhon, lekte med sötpotatisskal och hällde vatten på sig själv klyftade jag sötpotatisen och gnuggade in den i potatismjöl. Gör man det med sötpotatis så blir den mycket krispigare. Sedan ringlar jag över olivolja, strör på salt och kör in dem i ugnen på 225 grader tills de får färg. Blir så ljuvligt gott!

Gjorde även en plåt med färska dadlar som jag lindade bacon runt. En gammal favorit som aldrig blir tråkig på tapasbordet!

I salladen hade jag mache, spenat, gurka, paprika, oliver och vindruvor. Och den andra salladen är inte svårare än att varva skivad mozzarella med skivad tomat. Avslutningsvis lite olivolja och salt även på detta och middagen är redo att serveras!

Img 8563

Vill passa på att tipsa om Vilmas knäckebröd. De har några glutenfria varianter och jag gillar verkligen nötknäcket med mandlar och hasselnötter. Det är så gott och brukar finnas i hyllan med knäckebröd i de flesta butiker!

Img 8567

Img 8565

Img 8568

Img 8570

Nu måste jag kila iväg, men hoppas att ni får en fantastisk fredag allihopa! Lova att unna er något fint som skänker välmående idag? <3

Kram / Emma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *