Tips – krispiga sötpotatischips
![](https://emmabarremyr.vimedbarn.se/wp-content/uploads/sites/312/2013/05/img_3590_5192176fddf2b33d341acc83.jpg)
![](https://emmabarremyr.vimedbarn.se/wp-content/uploads/sites/312/2013/05/img_3589_519217c59606ee5df68309e3.jpg)
![](https://emmabarremyr.vimedbarn.se/wp-content/uploads/sites/312/2013/05/img_3585_519217d5e087c3139346f0dc.jpg)
![](https://emmabarremyr.vimedbarn.se/wp-content/uploads/sites/312/2013/05/img_3592_519217eeddf2b33d1b5dc82d.jpg)
Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr
hej igen haha!
Jag undrar en grej med dessa chips, för jag provade göra äppelchips (hyvlade äpplen med kanel) för ett tag sedan, och där stod det att ugnen skulle vara på 200 grader eller nåt, men äpplena blev ju brända efter 10 minuter i en så varm ugn?! I detta recept, ska man sätta ugnen på 100 grader, låta den nå dit, sedan stoppa in plåtarna och stänga av ugnen? För jag antar att dessa chips blir brända de också om ugnen står de står i 100 grader i typ 1 timme..?
Åhhh sötpotatischips är ju så galet gott! En sak som är gott att göra med chipsen som kan låta lite skumt när man först läser det är att doppa dem i smält mörk choklad som sedan får stelna. Sjukt sjukt gott :).
Hej!
Jag har en fråga som jag hoppas du kan svara på..
För ca 1 månad sedan löptränade jag 3 ggr i veckan och sprang ganska enkelt 1 mil. Sedan blev jag sjuk och därefter skadad.
Jag håller för tillfället på med en "minideff" (äter ca 1600 kcal/dag, 120-130 g protein och 100-120 g kolhydrater, ca 40-50 g fett), tränar 6-7 pass i veckan (varierat löpning, intervaller och styrka). Har inte sprungit längre än 5 km än för jag orkar inte! Efter 5 km är jag helt död och ligger på 88-93 % av min maxpuls, och då springer jag inte ens lika fort som jag gjorde för 1 månad sedan!
Äter jag för lite? Tränar för mycket? Kan jag ha en infektion i kroppen? Vad tror du det beror på? Jag blir galen, vill ha tillbaka den där härliga känslan av att kunna springa hur länge som helst!
åh chips!