Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

TIO I TOPP ”superfoodgodsaker” – min lista!

Publicerad,

Hej ♥

Något jag gillar att lägga mina pengar på är de där extra sakerna att näringspimpa mina måltider med. Mycket för den fina näringen skull, men allra mest för smakens skull. Många kallar det superfood just för att det innehåller så mycket bra saker. Ofta behövs det bara lite ”näringspimp” – så även om det kan bli ganska dyrt med superfood håller de ändå himla länge! Bra skit.

Ni är många som efterfrågar en guide på mina såkallade ”superfoods”. Vad jag använder och vart det finns att köpa? Vad är värt att köpa?

Jag skulle kunna rabbla en låååång lista på vad jag har i mitt skafferi, men har valt att göra en tio i topp till er. Och med tio i topp menar jag de godaste sakerna. För ett pulver som smakar gräs eller inte bidrar med någon smak kanske inte är det roligaste att lägga pengarna på, trots att det ger mycket näring. Därför har jag valt ut mina 10 absoluta favoritgodsaker (utan inbördes ordning)!

Håll i er!

  1. Kokossmör – alltså, heeeelt gudomligt! I smoothies, gröt, på pannkakor, bakverk eller som det är på en sked… funkar till det mesta!
  2. Rawmio – också helt fantastiskt och går även det som topping på det mesta! Okej… ett beroende jag har! (finns även i choklad – har ej smakat)
  3. Hampafrön – jag älskar att strö dem på gröten, i salladen, i min egen granola eller på pannkakorna. De bidrar med en krispighet jag inte kan vara utan!
  4. Rå kakao – ska du baka råa bakverk har den råa kakaon så himla mycket finare smak och jag tycker abolut att det är värt de extra kronorna.
  5. Vaniljpulver – används dagligen hos mig… i det mesta även det, hehe!
  6. Carobpulver – ett superpulver som bidrar med söt och mumsig kolasmak. Jättegod att ha i gröt, söta eller smaksätta bakverk och liknande med.
  7. Mullbär – ett superbär, även det med en söt, kolaaktig smak som är väldigt god att blanda i en egen granola, äta som snacks eller ha som topping på gröt, pannkakor, mugcakes eller keso. Helt klart bästa ”superbäret” om du frågar mig.
  8. Kokoschips – riktigt smakrika, krispiga och kokosiga. Också väldigt goda att ha som topping eller bara äta som de är!
  9. Rawtella crunch – för den som inte orkar göra sin egen så är det här världens godaste nyttiga nutella!
  10. Rå choklad – godaste chokladen som smakar allra bäst när den får smälta på tungan och ge lång njutning!
IMG_9445
Kakaonibs, rå kakao, hampaprotein, kokoschips, carobpulver, vaniljpulver och en rawbite
IMG_4405
Baobab, rawmio och rawbites

Hoppas ni gillar det och hittar något som smakar!

Kram / Emma.

8 Kommentarer

  1. Åh vilka bra tips! Har inte provat kokossmör tidigare men nu blev jag riktigt sugen – ÄLSKAR kokos.

  2. För ett tag sedan så klickade jag hem massa olika produkter som jag blev sugen på att köpa efter att ha läst om hur mkt du använder dem & att du gillar d osv.. Bland annat Carobpulvret. Va så nyfiken & spänd över hur det skulle smaka & funderade på vart jag skulle börja använda det! Tillslut blev det nedblandat i em-mellis-kesokvargen. Å jag höll på att dö av äckelsmaken!! Hahaha! Jag trodde inte d va sant & fick slänga det jag hade på tallriken, kunde bara inte äta upp det! Vart ju lite besviken där… Men skam den som ger sig! Pulvret står framme på köksbänken då det inte får plats nånstans, så jag såg det där varje dag & tänkte att jag ska vinna! Så med små små steg och små mängder carobpulver i kesokvarg & turkisk yoghurt har jag nu lär mig att uppskatta smaken & känna ett sug efter det! 😀

    Men första upplevelsen va en chock! 🙂 Men nu gillas det! Blir nog även en ny laddning med spännande shopping snart! Får se vad för godheter som kommer med då…

    • Haha, tänk vad olika smaklökarna kan vara! Just carob har jag älskat från första stunden jag smakade det, men tycker det är allra godast att använda i bakverk, t.ex. muffin och mugcakes! Har du testat det? Men kul att du ändå börjat gilla det när du först tyckte att det smakade så illa 😉

  3. Jag har inte hunnit testa det i mer än mina kalla yoghurt, keso, kesella-varianter! Men det kommer! 🙂 Väntar bara in lite kyligare temperaturer så ska det bakas & fixas varma frukostar! Är ju galet nyfiken på mugcakes! 🙂

  4. Tack för dina tips! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *