Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Tacos utan tacokrydda?

Publicerad,
Hej vänner 
 
Tacos utan tacokrydda” sa Juila och tittade skeptiskt på mig…
Jag lovar Julia, du ska få kryddorna som finns i ”tacokryddan”, men vi skippar tillsatserna” 
 
Ja, Julia blev lite skeptisk igår när jag gjorde tacos utan den vanliga tacokryddan. Men nu är det ju så att själva ”tacokryddan” faktiskt är en blandning av massa kryddor + massa tillsatser. Santa Marias Tacokrydda innehåller druvsocker, salt, chilipeppar, modifierad stärkelse, vitlök, svartpeppar, lök, potatisfibrer, jästextrakt, spiskummin, oregano, rökt paprika, kryddextrakt, arom, socker, klumpförebyggande medel (E551), syra och habanero.
 
Varför stoppa i sig klumpförebyggande medel och aromer?
 
Jag kryddade 400 gram köttfärs med:
1 tsk salt
1 tsk chilipeppar
2 tsk spiskummin
2 tsk oregano
1,5 tsk paprikapulver
Svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
Vatten
 
 
 
Tacofärs med hemgjord tacokrydda, avokado, småbladsmix, banan, gurka, paprika, tomat, majs och grekisk yoghurt i ett hembakat glutenfritt tacobröd. Tisdagslyx i all ära!
 
Det smakar ju faktiskt tacos” sa Julia och såg nöjd ut. Ja hörrni, det är i kryddorna som smaken sitter, inte i tillsatserna 🙂
 
Brukar ni göra egen tacokrydda?
 
Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Mums! Hur gör du brödet? 🙂

    Svar:
    Brödet är gjort på 3 ägg som vispas fluffigt, i med 75 gram phiadelphiaost och vispa lite till. Vispa sist i 2 msk fiberhusk och häll ut på ett oljat bakplåtspapper ganska tunt. Grädda i ugnen på 175 grader i 10-12 minuter 🙂
    Emma Barremyr
  2. måste också testa göra egen tacokrydda 🙂 verkade ju inte alls svårt ju!

    Svar:
    Nej, har man kryddorna är det inte speciellt svårt 😉
    Emma Barremyr
  3. du är så duktig emma 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *