Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Stuvade makaroner och köttbullar

Publicerad,

IMG_9096

 

Hej vänner ♥

Den här veckan kommer bli lite som den blir i matväg. Ingen direkt planring finns, men i kylen står en hel drös med matlådor förberedda att hivas med som lunch/ middag, och jag tänker även att Sushi från Happy Kitchen eller sallad från Café Klaras kan sitta fint som nödlösning ett par dagar.

I matlådorna som står i kylen/frysen ligger bland annat saffranspasta med lax, köttbullar och stuvade makaroner samt den goda veggopajen vi åt för ett par veckor sedan. Jag har tänkt till i förväg och lagat extra mycket för att slippa tänka så mycket den här veckan. Och som det ser ut blir det himla mycket god mat!

Stuvade makaroner och köttbullar är så himla gott, och det ger mig riktiga barndomskänslor! När vi var små jobbade både mamma och pappa kväll/ natt och vi sov alltid hos farmor och farfar en till två gånger i veckan. Farmors köttbullar och makaroner var det godaste vi visste och vi fick det nästan varje gång vi var där. Därför tänker jag alltid på farmor när jag äter det nu!

Förra veckan lagade jag som sagt denna rätt, och försökte efterlikna farmors recept så mycket som möjligt. Pastan som jag äter nuförtiden är dock glutenfri och i fullkornsvariant – för mer näring och mättnad. Men det är inte mindre gott för det!

Du hittar pastan till försäljning här!

 

IMG_9090

 

Ingredienser (4 personer):

  • 400 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • 2 msk majsströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 6 dl fullkornspasta
  • 10 dl mjölk

Smörj en kastrull med lite smör i botten, häll i mjölk och koka upp. Häll sedan i pastan och låt den koka/ sjuda tills den blivit mjuk, vilket tar lite längre än vid vanliga fall när pastan kokas i vatten. Var noga med att röra om ofta och inte ha för hög värme då det lätt bränns vid i botten. Under tiden som pasta kokas kan du göra köttbullarna. Blanda då ihop köttfärs, ägg, vatten, majsströbröd, salt och peppar. Stek köttbullarna i smör och servera med de stuvade makaronerna. 

Njut av en riktigt god och härlig måltid!

 

Pssst! Denna rätt passar dig som har IBS äter enligt FODMAP bra!

 

IMG_9091

 

 

En av mina favoriträtter som barn!

Vilken var din favoriträtt när du var liten?

 

Kram / Emma.

7 Kommentarer

  1. Jag älskade pannkakor! & även pajer av olika slag 🙂

    • Ja pannkakor var en favorit hos mig också (och är fortfarande) Mums! Pannkakorna var det dock moror som var expert på 🙂

  2. Men shit. Har inte ätit stuvade makaroner på evigheter men blev verkligen sugen på det nu. Synd att klockan bara är åtta på morgonen 😛

  3. Hejsan

    Mummms! Vilken nostalgiiiii 🙂
    Ska testas på lördag..
    men tänkte majsmjöl…vad är de i de som gör att de just funkar till stuvade makaroner?
    Går de inte bra med kokosmjöl? bovete el mandelmjöl?
    Tänkte mest jag har de hemma?

    • Ja visst är det 😀 Jag hade skrivit fel – ska vara majsströbröd och de ska vara i köttbullarna 🙂 Läs beskrivningen under ingredienserna så förstår då 🙂 Du kan ta vanligt ströbröd om du inte är känslig mot gluten 🙂 Lycka till! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *