Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Stuvad vitkål, råkorv och senap

Publicerad,

Tjohoo mina godingar ♥

Hoppas att ni mår bra och att ni haft en fantastisk tisdag hittills!  

Idag tänkte jag dela med mig av ett enkelt middagsrecept som passar bra såhär på vardagen när tiden är knapp. Stuvad vitkål, råkorv och senap. Det var några veckor sedan vi åt det här hemma, och igår insåg jag att jag helt glömt bort att dela med mig av det här ljuvliga receptet. Stuvad vitkål är så krämigt och gott, och passar utmärkt tillsammans med en köttig korv och senap.

Vi köpte svensk råkorv med 95% kötthalt i smaken anchochili och svartpeppar (en av få korvar jag hittat utan lök) och ekologisk grovkornig skånsk senap som vi serverade till den stuvade vitkålen.

Mums så gott!!!

IMG_6685 IMG_6687

Stuvad vitkål:

  • 500 g vitkål
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör
  • 3 msk rismjöl
  • 3 dl mjölk
  • salt och peppar

Skär vitkålen i små klyftor. Koka upp lättsaltat vatten så mycket att det täcker vitkålen. Koka kålen nästan mjuk ca 5-10 minuter. Häll av vattnet i ett durkslag. Smält smöret och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken och värm upp så att den tjocknar. Smaksätt med salt och vitpeppar. Lägg i vitkålen och värm stuvningen en kort stund. 

Servera med stekt korv, en klick senap och grönsaker!

Hoppas det smakar ♥

 

Kram / Emma

4 Kommentarer

  1. Åh klarar din ibs-mage vitkål? Vad orättvist, jag som tycker om det så mycket. Jag själv har inte fått diagnosen ibs men min mage är känslig och tål absolut inget som det har varit kål i närheten av 🙁

    • ja det funkade väldigt bra faktiskt! Det är ju så himla olika med ibs, så man får testa sig fram och se vad som funkar. För mig är lök, avokado och svamp allra värst 🙁

  2. Vad tråkigt att du inte kan äta avokado som är så gott, och lök som finns i allt måste vara besvärligt om man inte äter hemma! Middagen ser förresten väldigt god ut! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *