Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Strömmingsflundra med mos

Publicerad,

IMG_9083

 

Hej vänner ♥

Strömmingsflundra med mos är precis som stuvade makaroner och köttbullar en klassiker från min barndom. Det finns många sätt att tillaga strömming, men jag gör den precis som min mamma gjorde till oss när vi var små. Jag älskade strömming och mos då, och gör så än idag!

Strömming är en variant av sill, vilket är en fet fisk som är fullproppad med omega 3! Det är därför perfekt att byta ut den välkända laxen mot strömming då och då för lite variation kan jag tycka!

Mamma gjorde alltid en fyllning med persilja och smör och panerade sedan strömmingen i ströbröd. Fisken blev då sådär härligt knaprig på utsidan och samtidigt saftig på insidan med en god smör- och persiljesmak som jag bara älskar! Moset till är ett måste!

Mums 😀

 

IMG_9080

 

Ingredienser (4 personer):

  • 600 gram strömmingsfiléer
  • 50 gram smör
  • 35 gram hackad persilja
  • Majsströbröd
  • Salt och peppar

Salta lite på insidan av alla fiskfiléer. Bland ihop smör och persilja och lägg en klick på hälften av fiskfiléerna. Lägg de andra delarna ovanpå och vänd sedan fisken i ströbröd. Stek i smör 2-3 minuter på varje sida.

Moset gör du genom att koka mjölig potatis (jag brukar räkna tre normalstora potatisar per portion) mjuk. Häll av vattnet och lägg i en stor klick smör, salt och peppar. Stampa potatisen med elvisp och kör sedan igång vispen och häll i mjölk. Vispa tills moset blir fluffigt och smaka av med salt och peppar. 

Servera fisken med det fluffiga moset och en färgglad sallad!

 

IMG_9075

En rätt som också passar finfint i matlådan!

 

Brukar ni äta strömming? Hur tillagar ni den?

 

 

Kram / Emma.

9 Kommentarer

  1. Strömming är ju så jättegott!! Särskilt med mos och lingon :p

    Viktigt att tänka på dock var strömmingen är fångad. Strömming fångad i Östersjön ska inte ätas mer än 2-3 ggr/år.
    http://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa–miljo/kostrad-och-matvanor/all-fisk-ar-inte-nyttig/unga-kvinnor/

    • Lingon till alltså? Det har jag inte testat, men får kanske göra nästa gång? 🙂 Bra att du tog upp det om vart den är fångad, för det glömde jag nämna 🙂

  2. Åh så gott! Påminner mig om min barndom då jag spenderade somrarna i Skåne. Mormor handlade alltid direkt från fiskaren på tisdagar & gjorde samma mat som du 🙂

  3. Näe, strömming och sill är samma sak, fångad på olika ställen=) Oavsett så är det vansinnigt gott och stekt och panerad är den som bäst. Antingen på knäckebröd, med mos eller i en tunnbrödsrulle.

    • Ja det är ju det jag menar – att strömming är en sill 🙂 I tunnbrödsrulle lät ju bara för gott! Det måste jag testa nästa gång! Tack för tipset 🙂

  4. Fy så gott! Har faktiskt ett gäng strömmingar i frysen så det här kanske är något jag borde göra snart 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *