Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Spenatbollar med quinoa- och fetaostsallad

Publicerad,

Vegetariska bollar är något av det godaste jag vet! Mandelbollarna med basilika och parmesan har länge varit en favorit som jag älskar att äta ihop med kokoskokt hirs, mums!!!

Nyligen gjorde jag en variant på dessa ljuvliga mandelbollar – resultatet blev spenatbollar med cashewnötter som serverades med en quinoasallad med fetaost och soltorkade tomater, såklart!

Bollarna är enkla att göra då det bara är att mixa ihop dem, rulla till bollar och sedan koka i vatten. Därefter steker jag på dem lite i en stekpanna för att ge dem en fit yta och lite färg. Och de går toppen att förbereda. Du kan förvara dem i kylskåpet, och när det är dags att äta är det bara att steka på dem, och de går även bra att frysa in!

Scrolla ner om du är sugen på recept!

Spenatbollar

Ingredienser

4 personer

2 dl cashewnötter
1 dl havregyn
1 dl majsströbröd
1 påse á 65 g babyspenat
1/2 kruka basilika
3 ägg
1 dl riven ost
1 tsk salt
1 nypa svartpeppar

Kör nötter och havregryn i matberedaren tills det finfördelats. Släng i resten av ingredienserna och mixa tills du får en fin smet. Låt svälla en stund. Forma med blöta händer små bollar (de sväller när de kokar, så gör dem inte för stora) och lägg på en skärbräda. Koka under tiden upp vatten i en kastrull och koka sedan bollarna i åtta minuter. Låt dem rinna av väl och stek dem sedan i stekpanna i en klick smör så att de får lite fin färg och smak.

 

Quinoa- och fetaostsallad

4 portioner quinoa
1 påse medelhavsmix
1 röd paprika
1/2 gurka
8 coctailtomater
8 soltrokade tomater i olja
100 g fetaost

Hacka grönsakerna och blanda ihop med quinoa, medelhavsmix och fetaost.

Servera salladen med spenatbollarna och en nypa sesamfrön!

 

 

Kram / Emma.

 

2 Kommentarer

  1. Vad gott det låter! ska pröva!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *