Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Spenatbiffar med halloumi och myntasås

Hej vänner ♥

Härom veckan hittade jag ett IBS-anpassat recept på spenatbiffar som passar utmärkt nu under elimineringsfasen! Jag blev så sugen på att testa och bjöd då över syrran på middag en kväll när jag var ensam hemma. Hur gott som helst och jag blev lycklig över att hitta en smarrigt vegetariskt recept som även passar FODMAP-behandlingen (bönor, linser och annat som ingår i en vegetarisk kost får tyvärr inte ätas).

Självklart ville jag även låta Pelle smaka på de goda biffarna, så i söndags slängde jag ihop en smet spenatbiffar igen som vi avnjöt med den goda halloumiosten!!!

Ååååh 😀

Grundreceptet kommer härifrån!

IMG_5872 IMG_5878

 

Ingredienser (2-3 personer):

  • 1 dl hackade paranötter
  • 1/4 dl chiafrö
  • 3 nävar babyspenat
  • 2 ägg
  • 2 dl majsströbröd
  • 1 dl riven ost
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt och peppar

Sätt ugnen på 175 grader. Häll paranötter, chiafrö och spenat i en skål och mixa med stavmixer. Tillsätt sedan ägg och övriga ingredienser och blanda väl. Forma sex biffar och lägg på plåten. Grädda biffarna i ugnen i 12 minuter. Vänd på biffarna och grädda ytterligare 12 minuter.

Servera med stekt halloumi (välj en sort med mindre än 1 g kolhydrater per 100 g, mängden laktos är då ok vid FODMAP) och en sås på laktosfri turkisk yoghurt blandad med hackad mynta och några droppar citron.

 

IMG_5882

 

Kram / Emma.

5 Kommentarer

  1. Tusen tack! nu fick jag inspiration på vad jag kan laga för mat imorgon 🙂

  2. Vilken halloumi använder du? Jag provade zetas laktosfria häromveckan och det var en jättekonstig konsistens på den, den va alldeles mjuk..

    • Jag använder zetas, men undrar om det var något fel på den du åt? För den jag har köpt har det inte varit något fel på, utan konsistensen har varit som ”vanlig” 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *