Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Sötpotatispuré med dill, sakanaki och köttfärsröra

Publicerad,

Hej ♥

Gårdagens middag var så där barnsligt enkel, men ändå så god. Dillen i moset och den stekta saganakin är pricken över i:et!

Jag hade en burk konserverade kantareller från som stod och skräpade i skåpet och tänkte att det skulle göra sig gott i köttfärsen, men fy för konserverade kantareller, det var inte gott (var första gången jag testade, och det gör jag inte igen), nästa gång får jag ta egenplockade!

Sötpotatisenpurén pimpades med dill (som Madde tipsade om) och fick sällskap av en lökig köttfärsröra, goda grönsaker och den där krispiga saganakin!

MUMS!

 

IMG_6639

 

Ingredienser 4 portiner:

  • 500 g älgfärs (eller annan färs)
  • 1/2 purjolök
  • 1 gul lök
  • Kantareller
  • Örtsalt
  • Pepparmix
  • Chilipulver
  • Vitlökspulver
  • Timjan
  • Smör

Stek älgfärs, kanteraller och lök i smör och krydda sedan efter smak.

Koka under tiden sötpotatis mjuk, häll bort vattnat, lägg i en rejäl klick smör, en näve dill, örtsalt och några drag med pepparkvarnen – stavmixa till en slät puré!

Saganakin steker du på hög värme i några minuter på varje sida!

Servera allt ihop med en god sallad och njut av alla goda smaker!

 

IMG_6645

IMG_6642

 

Det bästa är att jag har en underbar matlåda tills idag! Dubbla portioner lagas alltid – och idag ser jag fram emot lådan extra mycket, hihi!

 

Kram / Emma

3 Kommentarer

  1. Saganaki?! say what? ost? eller va? 🙂

  2. Det här lät som en riktig ”Anna-rätt”! Måste testas snart!
    Å jag som eftersökt lite kött-inspiration! Å här kommer ju moset igen.. 🙂
    Måste måste testa osten, älskar ju ost i alla dess former!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *