Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Soppa med kantareller och sparris

Publicerad,

Hej alla glada ♥

Hösten är på ingång och vad passar då bättre än en värmande soppa en kylig kväll med stearinljus? Jag älskar att kura upp mig i soffan eller på en stol (gärna i min onepiece), tända massa ljus, slurpa i mig en soppa tillsammans med någon jag älskar och känna hur värmen sprider sig i kroppen! Kärlek och njutning är vad det är!

Här har vi en matig soppa som dessutom bjuder på smak av skogens guld – kantareller!

Wiiiiiiieeeee!

IMG_5205

IMG_5206

Ingredienser (2 personer):

  • 250 g sparris (1 knippe)
  • 1 l kantareller
  • 2 schalottenlökar
  • 1 paket havregrädde
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk kantarellfond
  • Vatten
  • Timjan
  • Örtsalt
  • Vitpeppar
  • 1 paket kalkonbacon/ vanlig bacon

Hacka lök , kantareller och sparris fint och stek sedan alltihop i smakfri kokosolja (alt. smör) tills grönsakerna mjuknar. Krydda med persilja, timjan, örtsalt och vitpeppar. Häll på havregrädde, kantarellfond och någon dl vatten. Låt soppan koka upp och ”koka ihop” sig. Stavmixa sedan det hela till en slät soppa, smaka av och tillsätt ev. mer vatten till önskad konsistens. Jag gillar min matig och tog därför lite vatten för en lite tjockare soppa. Servera soppan med knaprigt stekt bacon och lite persilja.

Slurp vad gott!

IMG_5210

Hoppas det ska smaka!

Kram / Emma.

8 Kommentarer

  1. Har sett att du ätit kalkonbacon ibland men jag har inte lyckats hitta det i affärerna… Vart köper du det? Finns det bland det vanliga baconet eller? 🙂

  2. Så mysigt det lät! jag gillar hösten, just pga av dess ”mysighet 😉 och kantareller är dessutom något av det bästa jag vet!

    • Samma här, efter en lång ljus sommar är det faktiskt himla mysigt med lite mörka kvällar 🙂 Ja, kantareller är mums 😀

  3. Jag har fått höra/läsa från olika håll att det inte är bra att äta för sent på kvällen (typ 22)
    Har du någon bra förklaring varför?
    För jag blir alltid jättehungrig runt 21.30-22.00 igen efter middagen (äter tillräckligt med middag det är inte av den orsaken). Är det bättre att äta då för att det inte heller är bra att vara jättehungrig eller vilket råd ska man gå efter?

    Grymt bra blogg! Tack!!
    /Elin

  4. Kombinationen kantarell & sparris var verkligen superfin! Gjorde på lök, sparris, blomkål, kantareller, vatten, persilja, mejram & curry(framhäver kantarellsmaken) – Mixade samman => Prima! Tack för inspirationen! 🙂

    • Så roligt att du hittade inspiration här och att det blev bra 🙂 Hoppas du får en härlig dag! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *