Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Söndagstradition

Publicerad,

God morgon ♥

Igår var det söndagsmys här hemma igen. Söndagsmys med scones, massa frukt, choklad, te och film! 

Det är en fin söndagstradition vi har som jag gillar mycket, speciellt såhär års när en inte vill göra något annat än att dra på sig raggsockorna och mysa i soffan om kvällarna!

Igår blev det en variant havrescones med vaniljsmak till filmen Frost!

Tumme upp!

IMG_9292

IMG_9279

IMG_9284

Ingredienser:

  • 2 dl havremjöl
  • 1/2 dl pofiber
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 50 gram smör
  • 1 dl yoghurt
  • 1 tsk fiberhusk

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop havremjöl, pofiber, vaniljpulver och bakpulver. Nyp ihop med smöret och blanda sedan i yoghurt och sist fiberhusk. Fukta händerna med kallt vatten och rulla sedan degen till två bollar som du lägger på en plåt och kör in i ugnen i sisådär 20-25 minuter.

Ta ut och servera genast, gärna med den här <– (klick) marmeladen och en god ost.

IMG_9289

 

Har ni också någon mysig söndagstradition?

 

Kram / Emma.

5 Kommentarer

  1. Hej Emma! Ingen söndagstradition här inte, utan här kommer en fråga istället. Havremjölet du använder, var köper du det? Och är det helt rent, alltså tvättat eller innehåller det lite lite gluten? Jag är på jakt efter nya mjöl och kan inte längre äta grejer som havregryn, havrkärnor etc. om de inte är rena. 🙂 Stor kram

    • Hej Gabriella! Både havregryn och havremjöl köper jag från glutenfria hyllan, havregryn köper jag sempers märke och havremjölet det här — > http://provena.fi/se/produkter/provena_oat_flour.php Det är jobbigt det där med gluten och svårt med de glutenfria produkterna då de innehåller så mycket annan skit! Men dessa två innehåller bara havre och är glutenfria – toppen! Kram på dig

  2. Åh vad mysigt det låter!

    Själv har jag ingen tradition men jag har ändå för vana att göra vad jag känner för, inga krav.

  3. Söndag=sovmorgon & sconesfrukost = underbart mysigt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *