Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Smörstekt lax med världens godaste potatissallad

Publicerad,

Hej finisar ♥

Ända sen jag var liten har jag hatat potatis. Under uppväxten fick jag rent ut sagt kväljningar av att tugga på en potatis, och skolans varianter gjorde det tyvärr inte bättre. Som liten vägrade jag till och med att äta pommes frites och mos (som barn ändå brukar tycka om), så nej – potatis var inget för mig. Men när jag började växa till mig gjorde jag nya försök. Jag åt mos (om det absolut inte fanns potatisklumpar i) och började också äta klyftpotatis (helst tunna som chips och krispiga, så att jag slapp potatiskonsistensen). Jag testade pressad potatis, färskpotatissallader, åt mer klyftpotatis och har nu den senaste tiden upptäckt att potatis ju är fantastiskt gott! Det svåraste för mig har varit att äta en kokt vanlig potatis – det har verkligen inte tilltalat mig. Men nu helt plötsligt ÄLSKAR jag det (och nej, jag är inte gravid).

Jag har totalt kärat ner mig i kokt färskpotatis som blandas ut med en oliv- och dilldressing. Helst ska det serveras till en perfekt stekt laxbit, men det funkar till en grillad köttbit också! Receptet är mammas, men jag tänkte dela det med er ändå 🙂

IMG_1096

 

För två personer: skrubba, skiva och koka 6-8 (beroende på storlek) färskpotatisar i saltat vatten. Blanda ihop 1/2 dl olivolja, 2 msk dill, 1tsk dijonsenap, 1 msk gräslök, salt och svartpeppar. När potatisen är färdig – häll av vattnet och häll sedan på olivdressingen och blanda runt!

 

IMG_1100

 

Mmmm, färskpotatis!

Hoppas det smakar 🙂

 

Kram / Emma.

9 Kommentarer

  1. Vad roligt att kroppen kan ställa om sig så! Förut avskydda jag ex lök, medan jag nu iaf kan äta det i måtta. Mums, med lax!

  2. Haha jag gillar inte heller potatis. Inte så att jag får kväljningar men förstår verkligen inte tjusningen, smakar liksom inget! Nej tacka vet jag sötpotatis och amdra rotfrukter 🙂

    • Du får testa den här potatissalladen dock. Den är mer än smaklös, men slår väl kanske inte sötpotatis precis 😀

  3. Detta måste jag testa! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *