Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Smoothiebowl med hallon och jordnötssmör

Publicerad,

IMG_0804

God morgon ♥

Den här fantastiska värmen och känslan av försommar som maj bjuder på gör mig otroligt sugen på kalla, läskande smootiebowls. Det finns typ inget bättre än att sitta ute i solen och njuta av en rejäl tallrik kall, tjock smoothie med massa god topping. Det slår vilken glass som helst!

Min senaste smoothiebowl till receptsamlingen blev en med hallon och jordnötssmör! Jag använde både frusen banan och frysta hallon vilket gjorde att den fick precis den där glassiga konsistensen som jag älskar!

Jag smaksatte sedan med kokosmjölk, vaniljpulver och en sked jordnötssmör, vilket är en av de bästa smakkombinationern jag vet. Muuums alltså!!!

Och så fin den blev med alla färger! Nästan för fin för att ätas upp! Ett tips – njut och låt ögonen vila en sekund extra innan du hugger in på din vackra skapelse. Det kallas mindful eating 

IMG_0805

Smoothiebowl med hallon och jordnötssmör

Ingredienser (1 person):

  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1 stor mogen fryst banan
  • 2 dl frysta hallon
  • 1 nypa vaniljpulver

Mixa ihop alla ingredienser till en slät kräm med en stavmixer. Toppa med chiafrö, kokos, pumpakärnor, hallon och kiwi. 

IMG_0807

 

Till frukost, mellis eller fika – det bestämmer du!

Hoppas det smakar!

 

Kram / Emma.

10 Kommentarer

  1. Så mumsigt! Gjorde en på frysta jordgubbar, kokosgrädde och lime här om dan med jordnötsgranola. Inte dumt det heller!!! 🙂

  2. Just nu blir det väldigt mycket smoothies för oss också! Jag är verkligen en säsongare när det kommer till frukost – varm gröt på vintern och fräscha smoothies och fruktsallader på vår/sommaren. Perfekt att ha med på tåget också nu när jag återgått till pendlingslivet. Tyvärr missar man toppingens men dem kan man ta igen med råge under helgen istället 🙂

    • Då är vi två som ärsäsongare när det kommer till frukost! Jag vill också ha fräscht och kallt på sommaren och varmt på vintern 🙂

  3. Lät väldigt gott att ha jordnötssmör i! Enkelt recept också med inte så många ingredienser, måste testas 🙂

    • Ja det är supergott med jordnötssmör i ju 🙂 Älskar det! Hoppas du gillar om du provar!

  4. Jag har också helt fått dille på Smoothie bowls! Helst med banan, frysta hallon och blåbär, lite färsk spenat, liten protein boost och någon vegodryck (kokosmjölk för extra lyx såklart!). Rostade kokosflakes och torrostade naturella cashewnötter med lite honung över är suupergott till!

    Sen undrar jag vad du har för mixer/beredare? Har nästan kört slut på den hemma (börjat gnälla och gnissla) så är i behov av en ny så snart som möjligt 🙂
    Vore rent allmänt kul tycker jag med inlägg om vad du använder i köket osv (i mån av tid).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *