Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Små jordnötscheesecakes med chokladtopping

Publicerad,
Hej vänner 
 
De här små skapelserna har allt. Det finns kokos, det finns choklad och det finns jordnötssmör – allt i en perfekt kombination (enligt mig då)! 
 
Allra bäst är de när de när de legat framme en stund, men fortfarande är lite frusna. Då känner man smakerna som bäst, de svalkar i munnen och är sådär krämiga och mjuka i konsistensen att man bara vill ta en till.. och en till… Det var svårt att hejda sig själv helt enkelt fick jag och Pelle erfara vid kvällsmyset!
 
Såklart så är det nyttigt godis jag pratar om. Godis som mättar och ger energi i form av hälsosamma fetter, bra kolhydrater och fina proteiner. Det är riktiga kaloribomber sprängfyllda med näring – och det är just det som gör de hälsosamma – den fina näringen (hälsosamt mat betyder för den delen inte lite kalorier). Massvis med vitaminer, mineraler och antioxidanter… samtidigt som det är gott för både mun, mage och själ!
 
Jag kallar det njutning!
 
…och ja, ni ska få recept!
 
 
 
Lager ett:
10 färska dadlar
1 dl kokosflingor
1 dl mandel
1/2 dl kokosmjölk
 
Mixa alla ingredienser till en krämig massa och klicka upp så att botten fylls i muffinsformar.
 
Lager två:
1 äggvita
100 gram phiadelphiaost
1/2 dl jordnötssmör
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk agavesirap (eller honung)
 
Elvispa en äggvita till ett fluff och blanda sedan i övriga ingredienser. Lägg en klick i varje muffinsform och ställ in i frysen i minst en kvart (inspiration kommer härifrån).
 
Lager tre:
1/2 dl kokosolja
1 dl kakao
1/2 dl vatten
2 msk agavesirap
 
Blanda ihop alla ingredienser till en krämig sås och klicka en klick överst i varje form. Ställ in i frysen någon timme innan de är redo att avnjutas.
 
 
 
 
Kram / Emma.

2 Kommentarer

  1. Hej Emma!
    Älskar din blogg 🙂 så många gosaker man kan äta med ett gott samvete. Testade gör de små jordnötscheesecake m chokladtopping, Supergoda! Hade ingen mandel hemma, i stället rostade jag skalade sesamfrön och det blev en riktig hit! 🙂 Funderar om man kan byta ut philadelphiaosten för att göra dem mer paleo?!
    /Sara

    • Hej! Vad roligt att höra att du gillar mina nyttiga godsaker 😀 Kul att det funkade med sesamfrön också! Kanske kan du byta ut phiadelphia mot kokosgrädde? 🙂 det borde funka 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *