Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Skrädmjölsvälling till bebis

Publicerad,

Vi har gjort många försök att ge Elsa lite välling, och tyvärr har hon bara ratat det precis som som hon gjort med gröten. Men i samband med att vi slutade att amma på natten började hon helt plötsligt att dricka välling. Skam den som ger sig alltså!

Jag kokar egen skrädmjölsvälling till Elsa och hon älskar den! Jag gör den på havremjölk och har i både rapsolja och en rejäl klick smör för att den ska bli extra kaloririk och fet. Det behöver de små liven! Sen kokar jag med två torkade aprikoser för lite extra järn. Det gör även vällingen lite sötare och att den smakar godare!

Vi brukar komplettera både frukost och lunch med lite välling innan Elsa ska sova, sen får hon även en större flaska (kanske 2 dl) till kvällen. Det gör att hon kommer till ro när hon ska sova och blir riktigt mätt så att hon sover gott!

Ni är många som efterfrågat receptet på vällingen, så här kommer den. Scrolla ner!!!

Skrädmjölsvälling till bebis

Ca 1 liter

6 dl havremjölk (vanlig mjölk funkar också)
5 dl vatten
4 msk skrädmjöl
2 torkade osvavlade aprikoser (kan uteslutas)
2 msk raps- eller kokosolja
2 msk smör

Vispa ihop skrädmjöl med 2 dl vatten. Koka upp resterade vatten tillsammans med havremjölk och häll sedan i mjölblandningen. Lägg i aprikoserna och låt därefter puttra på svag värme i 5-10 minuter. Häll i olja och smör och mixa sedan med en stavmixer. Sila vällingen och häll upp i en stor glasflaska som du förvarar i kylen. Om du utesluter aprikoserna behöver vällingen inte mixas och silas.

Vällingen håller i ca 3-4 dagar.

 

Gillar era små gullefjun välling?

 

Kram / Emma.

 

14 Kommentarer

  1. Åh, tack! Ska definitivt prova! 🙂 Mixar du aprikoserna med vällingen eller tar du bort dem?

  2. Tack för recept! Visst borde aprikospuré (som man fryst i iskuber) fungera om man vill slippa koka vällingen så länge och även slipp mixa?

  3. Hej! Lämnade en kommentar i din blogg förra gången du skrev om barnmat. Har en 7-månaders pojk som vägrar puréer. Och precis som Elsa även ratar gröt, så vad ger ni henne till frukost?
    Vår dotter älskade gröt i den åldern och jag trodde alla barn gjorde det, tji fick jag och är istället helt ställd..
    Tack för bra blogg!!

    • Ja det blir inte alltid som man tänkt sig med de små 🙂 Jag gör grötstavar till Elsa som hon äter, sen får hon även smörgås med smör och ost. Men hon dricker även välling till frukost, och den är ju lika bra som göten! Hoppas ni hittar något som eran pojke gillar! Här är recept på grötstavarna -> http://ptbyemma.se/2017/11/grotpinnar-till-bebis/

  4. Har ni skrädmjöl i vanliga affärer? Här nere finns det inte att få tag på 🙁 Är det någon skillnad näringsmässigt jämfört med vanliga havregryn?

    • Ja vi har det i vanliga affärer 🙂 Jag tror dock inte det skiljer sig så mycket i näring jämfört med vanligt havremjöl, det är nog mest smaken isåfall!

  5. Detta vore kul att testa till vår dotter. Värmer ni den nåt (och hur isf ?) eller ger ni den kall? 🙂

  6. Går det att frysa in vällingen?

  7. Går denna att göra på ersättning till en 5 månaders?

    Med vänlig hälsning, jennifer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *