Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Semmelplättar

Hej vänner ♥

Jag såg att Fanny hade gjort semmelpannkakor, och jag blev genast inspirerad att göra en variant jag också – och jag såg plättar framför mig!

Och det här blev alltså tisdagsmiddagen för mig och mina systrar!

Semmelplättar!

Lyxig middag va?

Ja riktigt lyxig, och så OTROLIGT GOD!!! Det fina är att de egentligen skulle kunna funka lika bra som en efterrätt, ett mellanmål, till frukost eller till fika! De är otroligt mättande och innehåller massa bra saker, samtidigt som de är hur mumsiga som helst!

Lova att testa?

IMG_5497

 

Ingredienser (3 personer):

  • 3 dl havregryn
  • 6 ägg
  • 3 dl (havremjölk)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 nypa salt
  • 1 burk kokosgrädde
  • 8 (färska) urkärnade dadlar
  • 1 dl mandelmjöl

Mixa ihop havregryn, ägg, mjölk, vaniljpulver, kardemumma och salt. Stek sedan plättar på medelhög värde i kokosolja. Mixa under tiden kokosgrädde och häll upp i en skål. Mixa sedan ihop dadlar, mandelmjöl och 2 msk kokosgrädde till en mandelmassa.

Servera plättarna med mandelmassan, kokosgrädde och bär.

Ät och njut, det gjorde vi 😀

 

IMG_5500

 

Ett tips – testa till helgfrukosten!

 

Kram / Emma.

6 Kommentarer

  1. Åh detta måste testas! Kanske till helgens melodifestivalomgång 🙂
    Kan det funka smakmässigt med tex risdryck/rismjölk istället för havremjölk?
    Sitter just nu o mumsar nuvarande favorit kornmokex med cashewnötsmör och brännvinsost. Alldeles lagom när man bara vill ha nåt litet till lässtunden!

  2. Det här måste jag bara testa!! 😀 Kan jag utesluta dadlarna eller blir det konsigt då?

    • Nej dadlarna ska du inte utesluta (om du inte är allergisk då). De är GODA och ger en härliga sötma till mandelmassan 😀 Hoppas du gillar!

  3. Sekunden jag klickade in mig på din sida så vart jag frälst!
    Mycket beroende på dina gudomliga pannkaksrecept!!
    Men även helheten. 🙂
    Får jag dela din blogg med mina vänner (genom min blogg) ?

    Ha det fint!
    / Louise Sagana

    • Åh vad roligt att höra 🙂 Kul att du gillar mina pannkaksrecept! Självklart får du dela bloggen med dina vänner 🙂 Stor kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *