Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Seg start och pannkaksfest

Publicerad,

God morgon måndag ♥

Jag måste säga att jag är fruktansvärt trögstartad på morgnarna för tillfället. Har det med hösten och mörkret att göra mån tro? Det var lite halvsegt att gå upp idag, men efter en uppfriskande morgonpromenad och en mysfrukost med min älskling har jag nu startat upp datorn för att dra igång med måndagsjobb.

Igår kväll mumsade vi pannkakor till kvällsmat. Ni vet – på helgerna är det standard med pannkaksfrukost och pannkaksbilderna svämmar över på sociala medier. Man kan liksom inte undgå att bli sugen, och de passar ju lika bra till kvällsmat som till frukost.

Vi gjorde keso- och bananpannkakor som toppades med blåbär och hallon, chokladkvarg, bananglass, nutellagranola, kokoschips och såklart massa jordnötssmör.

Galet gott, japp!

img_5719 img_5729

 

Keso- och bananpannkakor (2 personer):

  • 1 banan
  • 4 ägg
  • 2 dl keso
  • 2 msk kokosmjöl

Stavmixa alla ingredienser och stek sedan pannkakor i kokosolja (ger en ljuvlig kokossmak) på medelhög värme. Toppa med massa gott.

Bananglassen gjorde jag på frusen banan och vaniljpulver.

Chokladkvargen gjorde jag på kvarg, agave och kakao.

 

IMG_5734

 

Och äntligen fick jag testa LOKA pepperkaka. En besvikelse dock…

 

img_5722 img_5725

 

Nu ska jag beta av PT-online och mailboxen, planera veckans PT-pass och även min egen träning! Japp, efter väldigt mycket vila den senaste månaden är det dags att komma igång igen. Styrketräningen har knappt funnits på schemat (räknade ut att på fem veckor har jag tränat 3 styrkepass) och löpningen har varit lindande efter operationen, likaså yogan. Nu längtar jag efter svett, endorfiner och träningsglädje! Jag har återhämtat mig efter operationen, huvudet mår bra igen efter krocken förra veckan och ögat ser fint ut det med. JAG KÄNNER MIG REDO!

Hoppas ni fått en fin start på veckan!

Kram / Emma.

10 Kommentarer

  1. Vilken myskväll! Pannkakor funkar precis lika bra som kvällsmat/middag som lunch eller frukost. Jag äter mina diton i tid och otid 😉
    Hoppas att du får en fin måndag!
    Kram

  2. Men guud vad himla gott det ser ut! 🙂

  3. Men jäklar vad gott…… jag dör !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. Fantastiska insiprerande Emma, vilken underbar blogg. Blir lika glad varje gång jag ser att du uppdaterat. Jag har en liten request 🙂 Jag är vegan och det vattnas ju verkligen i munnen när man ser alla härliga bilder, finns det någon möjlighet för mer veganskt/raw inslag i bloggen? ( älskade din RAW-utmaning) Vet att det finns ex ägg ersättning men känner inte att jag vill proppa i mig massa processad mat. Tack för all inspo.
    Kärlek Izabell

    • Men vad kul att höra, det värmer verkligen 😀 Jag äter väldigt varierat och olika saker i olika perioder. Kommer nog inte gå över till helt raw/ vegan, men då och då kan det komma vissa recept 🙂 Kram

  5. Din blogg är fantastisk och den ger så mycket inspiration, blir riktigt glad av den. Jag undrar, när du skriver att detta är kvällsmat är det detsamma som middag eller äter du ”riktig” mat också? Sen undrar jag även angående kokosfett, på vilket sätt är det nyttigare än vanligt smör eller olivolja att steka i?
    Tack så länge!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *