Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

SAFTIG GLUTENFRI BANANKAKA

Publicerad,

IMG_4457

Hej kompisar ♥

En nybakad, alldeles ljummen och saftig banankaka kan vara någon av det godaste som finns! 

Iallafall om du frågar mig!

Ja, banankaka är något som jag är väldigt svag för och förra veckan bakade jag en alldeles ljuvlig glutenfri variant med valnötter av denna underbara kaka, med inspiration från Mitt Kök.

Kakan var enkel att slänga ihop och blev sådär underbart saftig precis som jag vill att den ska vara! 

Prova att baka den vetja – jag rekommenderar den starkt!

IMG_4452

Ingredienser:

  • 2 dl rismjöl
  • 2 dl havremjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 3 bananer
  • 60 g valnötter
  • 60 g smör
  • 60 g kokosolja
  • 1 dl kokossocker
  • 2 ägg

Gör såhär:

Sätt ugnen på 170 grader. Smöra en avlång bakform och täck bottnen med bakplåtspapper. Blandasedan ihop rismjöl, havremjöl, bikarbonat och salt i en bunke. Mosa bananerna och hacka valnötterna. Vispa samman smör, kokosolja och kokossocker i en annan bunke till en fluffig massa. Vispa ner ett ägg i taget. Tillsätt de mosade bananerna, valnötterna och de torra ingredienserna  och rör ihop till en jämn smet. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 40-45 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad innan du tar ut den från ugnen. Låt stå i formen i 10 minuter. Stjälp sedan upp den på galler och låt svalna.

Woala! Kakan är klar att avnjutas – precis som den är eller med något gott tillbehör!

IMG_4454

Kakan passar bra som mellanmål, till fikastunden eller som en del av lyxfrukosten!

Hos oss blev kakan perfekt till en riktigt mumsig helgfika ♥

 

Njut av helgen mina vänner!

 

Stor kram / Emma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *